Derde plaats in Ronde Noord-Beverland voor Remco Bertelink uit Ede

Foto: Ede.nieuws.nl

Onder loodzware omstandigheden eindigde Remco Bertelink zaterdag na 130 kilometer als derde bij de Ronde van Noord-Beverland.

Op een dag dat Nederland massaal de kust opzocht voor verkoeling was er ook een grote groep wielrenners die naar Zeeland was gekomen om de Ronde van Noord-Beveland te rijden. Met 150 inschrijvingen, 130 km over Zeeuwse weggetjes en kasseien, hitte en wind zou het een pittige wedstrijd worden. Van de Wielervereniging Ede stond Remco Bertelink, rijdend voor het STMA Cycling Team, aan de start in Wissenkerke.

In de eerste twee grote lussen van 42 km over het Zeeuwse eiland was het al snel een slagveld. Het peloton verbrokkelde, maar Bertelink bleef goed voorin. Pas in de laatste omlopen rond Wissenkerke werd er echt aangevallen. Vier man sprongen weg uit de voorste groep en leken onderling te gaan strijden om de winst. De Edenaar wist echter als enige vanuit het peloton nog de oversteek naar de koplopers te maken. Maar toen uit de kopgroep twee man opnieuw wegsprongen was het even te veel voor hem. De twee man bleven weg tot de finish. Bertelink sprintte vrij eenvoudig naar de derde plek achter Jelle Veraart en Jacob Wijnstra.

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden