Heuseveldt van Turnclub P.i.T Nederlands Kampioen

Foto: Ede.nieuws.nl

Afgelopen weekend turnden vier turnsters van Turnclub P.i.T hun Nederlands Kampioenschap en toestelfinales tweede divisie in Alphen aan de Rijn. Maar liefst zeven landelijke medailles werden mee naar huis genomen door deze kleine vereniging.

Izzie Schardijn beet het spits af in de enorm sterke categorie pupil 1 N2. Een mooie meerkamp zette zij neer met hier en daar wat onscherpe momentjes. Een prachtige 7e plaats was voor Schardijn. Op zondag kwam zij nog in actie tijdens drie toestelfinales. Op rek werd ze knap 6e. Op de toestellen balk en vloer wist Schardijn zelfs de zilveren medaille te veroveren!

Ilse Heuseveldt (Jeugd D) is helemaal in haar element in de keuze oefenstof. Zo scoort zij dit hele seizoen al medailles en zij maakte dit zaterdag af met een dik verdiende gouden meerkamp medaille. Op zondag werd het feestje compleet voor Heuseveldt door ook op brug en balk de titel te veroveren. De zilveren medaille voor sprong was nog een prachtig cadeautje.

Sofie van Elst en Kiara Muller sloten zaterdag de meerkamp finale af met een 30e en 6e plaats in de categorie Junior C. Van Elst had enorme pech op balk, maar turnde de rest van haar wedstrijd een mooi programma voor een eerstejaars junior. Muller liet ook iets teveel puntjes liggen op sprong en balk om mee te kunnen doen voor de medailles.

Op zondag mochten beide dames nog in actie komen op de toestelfinale balk, waar van Elst vocht als een leeuwin en dit voldoende bleek voor een 7e plaats. Muller bleef stabiel en mocht haar turncarrière prachtig afsluiten met een laatste bronzen NK medaille.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden