Lunterse dammers succesvol Gelders Snel damkampioenschap

DES Lunteren
Foto: Ede.nieuws.nl

De DES Lunteren dammers hebben zaterdag tijdens het Gelders Sneldamkampioenschap in Sinderen vier podiumplekken behaald.

In categorie A deed Arwin Lammers mee. Hij begon het toernooi sterk met onder andere een remise tegen de latere kampioen Jos Stokkel. Hierna verloor hij een aantal wedstrijden op rij, waardoor hij geen kans meer had op een plaatsingsplek voor het NK. Met een tiende plek verliet hij het kleine Sinderen.

In categorie B liet Wijnand Voskuil wederom zien een sterke snel dammer te zijn. Met acht overwinningen en zeven remises werd hij met drie punten voorsprong kampioen in deze klasse.

Dochter Melanie Voskuil mocht ook meespelen in categorie B. Omdat Melanie de enige vrouw was in dit kampioenschap was zij automatisch verzekerd van het kampioenschap. In categorie B had ze een zware dag en behaalde ze tien punten uit vijftien wedstrijden.

JEUGD

Bij de junioren werd Johan Top tweede. Robert Jan van Steenbergen, zijn enige concurrent, werd eerste met vier punten voorsprong.

De wedstrijd tegen Robert Jan van Steenbergen leek lange tijd goed te gaan, maar door een goede verdediging van de tegenspeler kon Top geen aanspraak meer maken op de titel.

Bij de aspiranten was Jeroen van den Brink lange tijd in vorm. Halverwege het toernooi stond hij drie punten voor op zijn naaste concurrent Machiel Weistra.

Maar de zaterdagmiddag was niet Jeroens beste deel van de dag. Hij speelde matig waardoor

Machiel Weistra toch nog met drie punten voorsprong op de eerste plaatst eindigde.  Jeroen Top moest zich tevredenstellen met een tweede plaats.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden