Spannende dag leidt tot 2e plaats in Oldenzaal voor Edenaar Rick den Hartog

Na de teleurstelling van de tweede race van de Kartbaan Oldenzaal Cup, was het nu tijd om opnieuw naar Oldenzaal af te reizen met als opdracht om voor de winst te knokken.

Inmiddels had bijna iedereen al weleens met de nieuwe 390cc karts gereden en ook ik kon dit merken tijdens de eerste kwalificatie. Ik kwam meteen beter in mijn ritme en wist een derde startplaats binnen te slepen voor race 1. Tijdens race 1 kon ik bij de start nog niet veel betekenen, ik sloot netjes aan achter de nummer 1 Niels Mutser en de nummer 2 Brian Kinsbergen wachtend op een aanvalsmoment.

Deze mogelijkheid kwam in ronde 2 en meteen wist ik de 2e plaats over te nemen en de achtervolging in te zetten op Niels, hij had echter door het geknok wel een gaatje kunnen trekken naar de rest van het veld. Langzaam maar zeker kwam ik dichterbij Niels, totdat ik in de laatste paar rondes zelfs op zijn bumper zat. Niels verdedigde de laatste twee rondes hard en erg goed en ik had te weinig tijd om het hem echt lastig te maken, een tweede plaats in race 1 achter Niels.

Tijdens de tweede kwalificatie had ik een kart met erg veel onderstuur, lastig om goede rondetijden mee te klokken en hierdoor kwam ik niet verder dan een 6e startplaats. Gelukkig stond mijn grootste concurrent, Niels, op een 8e startplaats en was het mijn doel om in ieder geval voor hem te blijven. Vrij snel na de start won Niels een plek en sloot bij mij aan, terwijl ik de aanval opende op Jerfaas, rijdend op P5, wat lukte en waarmee ik een plekje steeg. Niels kon hiervan profiteren door ook mee te gaan en naar P6 op te rukken.

De rijders voor ons hadden inmiddels een groot gat getrokken en voor mij was het zaak om Niels achter me te houden. Een paar rondes moest ik goed op mijn hoede zijn en een beetje verdedigen, waarna ik meer snelheid had en weg kon rijden van Niels. Meer dan een P5 zat er niet in, maar het doel was wel behaald, ik werd vijfde en Niels zesde. In het dag klassement eindigde Niels echter wel op de eerste positie door zijn winst in race 1, waarna ik op 1 puntje verschil volgde en Rick van Tamelen het podium compleet maakte. Qua rondetijden was ik wel de snelste met bijna een tiende van een seconde, al met al een redelijk goede dag.

Verslag van Kartcoureur Rick den Hartog.