Wisselende resultaten karter Rick den Hartog

Den Hartog
Foto: Ede.nieuws.nl

De Edese karter Rick den Hartog kwam dit weekeinde twee keer op de kartbaan uit. En dat met wisselende resultaten.

In Oldenzaal werd mede door matige karts geen best resultaat behaald. Een dag later in Berghem was de stemming aanzienlijk beter.

“Ik behaalde een tweede plaats. Ik had echt het gevoel de beste te zijn, maar het mocht niet zo zijn. Uiteindelijk dus niet het gehoopte resultaat, maar wel veel punten voor het kampioenschap. Ik stijg van een zesde plaats in de tussenstand naar den derde plaats. De eerste plaats komt weer dichterbij en dat is en blijft het doel”, opende Den Hartog.

Hoe anders was de stemming vierentwintig uur eerder. In Oldenzaal werden de nieuwe 390 cc karts getest tijdens KBO Cup tweede ronde.

AFTASTEN

“Tijdens de eerste kwalificatie was het even aftasten, maar dit leidde tot een vierde startplaats, waar ik wel redelijk tevreden over was”, ging Rick verder.

Tijdens de race kon hij een plekje stijgen naar P3, maar de door mij ingehaalde Roxanne Mols wist goed aan te haken.

“Lange tijd moest ik verdedigen, verloor even mijn plaats, maar kon deze een aantal bochten later terugveroveren. Ook nummer 5, Marc Donders was aangesloten.

“De nummers 1 en 2 waren gevlogen (de nummer 1 overigens in een kart die een stuk sneller was dan de rest). Plek drie was het hoogst haalbare. Nadat ik mij verremde verloor ik twee plaatsen. Als vijfde over de finish”, sipte de jonge karter.

In race twee merkte hij tijdens de kwalificatie dat de kart niet snel genoeg was voor een top drie plaats.

“Enorm frustrerend was om te zien dat ook nu dezelfde snelle kart op Pole Position stond en de race won. Tegelijkertijd zag ik mijn directe concurrent in het kampioenschap Niels Mutser op plaats elf naast mij op de startopstelling staan. Simpelweg heeft dat te maken met de beschikbare karts.”

Het werd een spannende race, hoewel het wel een achterhoedegevecht was.

“Op plek negen wist ik dat de twee rijders voor me erg aan het knokken waren. Bij het opkomen van het rechte stuk in de laatste ronde gingen de twee rijders voor me erg wijd. Ik had meer snelheid en zette mijn kart er nog naast. Hierdoor gingen we met z’n drieën door de laatste bocht, waarbij de buitenste rijder spinde, de middelste erg wijd moest gaan en ik als zevende over de finish kwam”, besloot Den Hartog.

ANDERS

Maar zoals Bredero al ooit vertelde: ‘Het kan verkeren’.

“Ik moest er zondag alles aan doen om mijn achterstand in het kampioenschap van de Outdoor Sprint Cup (opgelopen door een gebroken aandrijfriem tijdens de race dag in Oldenzaal) goed te maken.”

Den Hartog had nog nooit in Berghem gereden. In de eerste race 1 startte hij als tweede, pakte bij de start meteen de eerste plaats en maakte een groot gat naar de rest van het veld. Ondertussen was Robbin van den Brink bezig met de achtervolging.

“Op de finish bumper op bumper over de meet. Maar ik was eerste”, glunderde Den Hartog.

In race twee werd vanaf plek 14 maar voor de eerste hairpin bocht al op een 5e plaats gekart.

“Een droomstart, zeker een van de beste die ik tot nu toe heb gehad. Al snel kon ik oprukken naar de eerste plaats, waarna ik opnieuw een groot gat kon trekken en gemakkelijk de race kon winnen. Maximale punten na twee races”, jubelde de Edese karter.

ZILVER

In race drie opnieuw een goede start, maar uiteindelijk werd het een tiende plaats.

“Met twee eerste plaatsen en een tiende plaats werd ik tweede in het dag klassement achter Michel Zantvoort en voor Matthijs Hofman. De volgende wedstrijd is in Eefde. Weer een kans te stijgen in de tussenstand”, besloot Rick den Hartog een druk weekeinde.

Familie Den Hartog

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden