Mammoet Rallysport prolongeert titel in Marokko

Foto: Ede.nieuws.nl

Het team van Mammoet Rallysport heeft voor de tweede keer op rij de Morocco Desert Challenge gewonnen. Martin van den Brink liet in de slotetappe over ruim 200 kilometer zien dat de winst geen toevalstreffer is. Met ruime voorsprong won de rallyrijder uit Harskamp voor de vierde keer een etappe.

In het algemeen klassement was er al geen vuiltje aan de lucht. Zondagmorgen toonden Martin van den Brink, Wouter de Graaff en Daniel Kozlovsky dat ze voldoende waren uitgeslapen. De tweede plaats van zaterdag werd op de slotdag omgezet in een eerste plaats. “Als winnaar van de rally hebben we ook op de slotdag laten zien wie de snelste is. We zijn dik tevreden met dit resultaat.” Ook vorig jaar was Martin van den Brink de snelste in de rally die toen nog onder de naam Libya Rally werd verreden.

De formatie van Mammoet Rallysport sleepte de afgelopen week een derde plaats, twee keer een tweede positie en vier dagzeges uit Marokko. “We hebben deze rally met bepaalde doelen gereden. We wilden de duurzaamheid van sommige onderdelen testen, we wilden plezier hebben in het rijden van een rally en we wilden de rally winnen.”

Na zeven boeiende etappes van de westkust van Marokko naar het noorden kan de Mammoet-brigade niets anders dan concluderen dat het in die opzet is geslaagd. “We gaan met een goed gevoel terug naar huis,” aldus Van den Brink. “De komende weken weten we waar we aan willen werken om in de Silk Way Rally opnieuw sterk voor de dag te kunnen komen.”

Tekst: Berry Kamphorst Foto: Rallymaniacs

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden