Mammoet Rallysport heeft eindzege voor het grijpen

Foto: Ede.nieuws.nl

Martin van den Brink heeft in de zesde etappe van de Morocco Desert Challenge genoegen moeten nemen met de tweede plaats. De equipe van Mammoet Rallysport nam in het algemeen klassement wel verder afstand van de nummer twee. De overwinning in de rally ligt voor het grijpen.

In de zesde etappe over ruim 400 kilometer naar Tendrara bleek Elisabete Jacinto uiteindelijk de snelste. De Portugese bleef in haar MAN de twee Renault trucks van Martin van den Brink en Gert Huzink ruim voor. Van den Brink verloor ruim 9 minuten. Huzink moest bijna een kwartier prijsgeven.

Voor Mammoet Rallysport is er wat betreft de eindoverwinning geen vuiltje aan de lucht. De tweede plaats in de etappe van zaterdag baarde Martin van den Brink geen grote zorgen. De Harskamper kwam met Wouter de Graaff en Daniel Kozlovsky aan zijn zijde uitstekend voor de dag. “We begonnen achter Gert Huzink en hebben hem ingehaald. Het probleem was dat we met meerdere technische zaken moesten afrekenen.”

De formatie van Mammoet Rallysport moest naast een lekke band (‘die hadden we in vier minuten gewisseld’) ook te kampen met een kapot veerblad en een kapotte reactiestang. Vooral dat laatste speelde Van den Brink en zijn teamgenoten danig parten. ,,We kwamen wel als eerste binnen maar de laatste 80 kilometer hebben we heel voorzichtig gereden. De reactiestang was kapot. De as zit dan los en dan is het lastig sturen. We zijn heel tevreden dat we met deze problemen toch als tweede zijn geëindigd. De voorsprong op nummer twee is zelfs gegroeid. We zullen de voorsprong van 1 uur en 32 minuten op Huzink normaal gesproken niet meer prijsgeven. De voorsprong had nog veel groter kunnen en moeten zijn maar we moeten ook tevreden zijn.”

De equipe van Mammoet Rallysport kwam naar Marokko om de Renault te testen op de duurzaamheid. Daarnaast wilde Van den Brink vooral genieten en was de overwinning het sportieve doel van de rally. ,,We hebben op het technische vlak weer veel geleerd. De Renault Sherpa is een sterke truck. Dat is deze week wel gebleken. We moeten bepaalde zaken nog verder verbeteren om in langere rally’s een rol te kunnen spelen.”

Mammoet Rallysport gaf zaterdag ruim 9 minuten toe op de Portugese winnares. Van den Brink won echter ruim 5 minuten op zijn naaste belager Gert Huzink. “Het was ondanks de technische tegenslagen een uitstekende dag. We hopen dat zondag een passend vervolg te geven.”

De zevende en laatste etappe gaat over bijna 180 kilometer naar de finishplaats Oujda. Het moet wel heel raar lopen wil Martin van den Brink zondag niet op de hoogste trede van het podium staan. “We waren de favoriet, maar het moet altijd eerst nog wel gebeuren. De voorsprong is riant, maar het is pas op de finish beslist.”

 

Tekst: Berry Kamphorst Foto: Rallymaniacs

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden