Martin van den Brink rijgt derde zege aan de ketting in Marokko

Foto: Ede.nieuws.nl

Mammoet Rallysport uit Harskamp blijft de dagzeges aan elkaar rijgen. Ook in de vierde etappe van de Morocco Desert Challenge stond er geen maat op Martin van den Brink en zijn manschappen in de Renault rallytruck. ”We hebben niets te mopperen. Het gaat lekker,” aldus Martin van den Brink vanuit het bivak in Merzouga.

In de vierde etappe over 272 kilometer van Oum Jrane naar Merzouga kregen de deelnemers opnieuw een gevarieerd parcours voorgeschoteld. “Het was weer een leuke etappe. We hebben goed gereden en goed genavigeerd, maar desondanks maakten we ergens een foutje. Dat heeft een half uurtje gekost. Gelukkig was de voorsprong groot genoeg. Ook de andere teams hebben natuurlijk hun problemen onderweg.”

De voorsprong van Martin van den Brink, Wouter de Graaff en Daniel Kozlovsky mag eigenlijk wel imposant genoemd worden. Elisabete Jacinto was de eerste die binnen kwam na het team van Mammoet Rallysport. De Portugese zag dat ze op bijna 28 minuten beste of the rest was. De Belg Igor Bouwens en Gert Huzink werden derde en vierde op respectievelijk 34.07 en 34.54. “Omdat we als eerste moesten starten moesten we ook het spoor maken. Dat kan weleens nadelig zijn. Maar we hebben niets te klagen. Het gaat uitstekend zo,” aldus een tevreden Martin van den Brink.

De Harskamper zag woensdagavond dat naast concurrent Gert Huzink ook nog eens een kwartier extra straftijd kreeg. De Tukker werd gestraft wegens het overschrijden van de maximale snelheid. Maar liefst vijf keer (drie minuten per overtreding) werd Huzink voor dat vergrijp een straf opgelegd. ,,Ja, dat is misschien vervelend, maar ook dat hoort bij het spelletje. Iedereen kent de regels.”

De equipe van Mammoet Rallysport heeft het volgens Martin van den Brink uitstekend naar de zin in Marokko. ,,De sfeer is prima. Gert Duson en zijn familie hebben het prima voor elkaar. Het enige nadeel is dat we al vier dagen worden geplaagd door een zandstorm. Ook in het bivak is het dan niet echt prettig. Maar daar hebben we allemaal last van en niemand kan het veranderen. We hopen iedere dag dat het stopt.”

De sportieve honger van de Mammoet equipe is volgens Martin nog niet gestild. “We gaan morgen opnieuw voor de ritzege. Dat bevalt uitstekend. Winnen verveelt nooit in de sport.” De vijfde etappe brengt de deelnemers na 405 kilometer weer terug in Merzouga. Langs de grens met Algerije wacht er een piste met afwisselend snelle stukken en paden met veel stenen en rotsen. De kans op lekke banden is groot.

De kans dat Mammoet Rallysport een vierde parel aan de Marokkaanse ketting weet te rijgen is echter net zo groot.

Tekst: Berry Kamphorst Foto: Facebook Mammoet

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden