Karter Rick den Hartog uit Ede zegeviert

Foto: Ede.nieuws.nl

De Edese karter Rick den Hartog blijft winnen. Zondag kwam hij uit in een kartwedstrijd in Eefde. Opzet was een kwalificatie van twaalf minuten en twee races van twaalf minuten. Tijdens de kwalificatie noteerde ik de snelste tijd, na een jaar niet meer op deze baan gereden te hebben”, blikte Rick den Hartog terug.

Rijdend op een tweede plaats merkte de Edenaar dat de kart te kort kwam in topsnelheid.

“Hierdoor moest ik op het rechte stuk erg opletten om niet gepasseerd te worden. Even verloor ik de tweede plaats aan Andy Mesker. Maar uiteindelijk wist ik een ronde later gemakkelijk deze plaats terug te winnen on de achtervolging op Zandvoort te hervatten.” Met nog een paar ronden op de klokken kreeg hij de kart naast die van Michel Zantvoort.

“Ik nam de eerste plaats over, maar wist dat het lastig zou worden deze te behouden. Alles wat ik won in het bochtenwerk, verloor ik op het rechte stuk. Hierdoor was een gaatje trekken onmogelijk. Met nog twee ronden te gaan wist mijn concurrent de eerste plaats over te nemen.”

Den Hartog moest zich met een tweede plaats tevredenstellen. Wetende dat race twee zwaarder mee zou tellen qua punten, was er nog van alles mogelijk.

Michel Zantvoort had ‘Pole Position’ en Riock den Hartog mocht vanaf  P2 vertrekken, met opnieuw Andy Mesker in de achtervolging.

“In de tweede bocht plaatste ik een inhaalactie op de leider, waarna ik een gat van vijf seconde trok om de race gemakkelijk te winnen. Een tweede plaats was voor Michel Zantvoort, met op P3 Andy Mesker”, besloot een tevreden Den Hartog.

Foto, verhaal:  Den Hartog.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden