Korfballers Reehorst ’45 1 winnen moeizame strijd tegen Animo 1

Op 8 april 2017 stond de wedstrijd tegen Animo op het programma. Een beladen wedstrijd, want Reehorst ’45 en Animo staan in de poule op een gedeelde tweede plaats. En in de eerste helft veld (najaar 2016) heeft Reehorst ’45 van Animo verloren met 12-11. Tijd dus voor revanche.

In het eerste gedeelte van de eerste helft leek Reehorst ’45 het heft in handen te hebben. Waar Reehorst ’45 al vier keer scoorde, lukte het Animo niet te scoren. Zelfs de twee toegekende vrije ballen in deze fase werden door Animo gemist. Maar dat bleef niet zo. Animo toonde vechtlust en begon mee te scoren. Op een gegeven moment liet Reehorst ’45 het toch even afweten en lukte het Animo zelfs het verschil van drie punten te beperken tot een punt, maar een voorsprong zat er in de eerste helft voor Animo niet in. De ploegen gingen de rust in met een stand van 9-8.

Na de rust werd er door Reehorst ’45 direct twee keer achter elkaar gescoord, maar Animo liet zich niet kennen. Met vier doelpunten op rij kwam Reehorst ’45 op achterstand bij een stand van 11-12. Maar Animo was niet in staat deze voorsprong te behouden. De ploegen begonnen om en om te scoren, maar Reehorst ’45 hield constant een voorsprong. Het was een moeizame strijd, die pas in de laatste fase van de wedstrijd werd beslist. Reehorst ’45 trok aan het langste eind en won de wedstrijd met 20-17.

Volgende week zaterdag staat de wedstrijd tegen KIOS op het programma. Deze wordt gespeeld in Sibculo. KIOS staat op de laatste plaats in de poule, Reehorst ’45 op de tweede. Theoretisch een te winnen partij, maar er zal scherp, geconcentreerd gespeeld moeten worden, want Reehorst ’45 kan geen puntenverlies gebruiken. De eerstvolgende thuiswedstrijd van Reehorst ’45 vindt plaats op zaterdag 6 mei om 15.30 uur op ’t Schuttersveld.