Derde zege op rij voor de DTS-vrouwen

Na twee overwinningen op Eldenia en Jong Telstar in de vorige speelrondes stond vandaag de belangrijke uitwedstrijd tegen Saestum op het programma. Een wedstrijd in Zeist waar de vrouwen van DTS het altijd lastig hebben. Bij winst zal DTS Saestum voorbijgaan op de ranglijst en kunnen ze stijgen naar de 5e plek. Voor DTS stond er vandaag dus veel op het spel.

DTS begint erg sterk aan de wedstrijd met goed voetbal. Aan beide kanten ontstaan er alleen niet veel kansen. De bal gaat veel op en neer en het spel speelt zich vooral af op het middenveld. DTS is wel regelmatig dreigend via standaard situaties, maar hieruit weten zij niet te scoren. Er wordt dan ook niet gescoord in de eerste helft en de ploegen gaan rusten met een 0-0 stand.

De tweede helft is vrijwel gelijk aan de eerste helft. Weinig grote kansen voor beide ploegen en opnieuw gaat de bal veel op en neer. Saestum krijgt aan het einde van de tweede helft nog een grote kans om op voorsprong te komen na een slordige terugspeelbal op keepster Chantal Kersten, maar met een goede ingreep weet zij dit te voorkomen. De wedstrijd lijkt te eindigen in een gelijkspel, maar in de 90e minuut is het dan toch nog DTS dat weet te scoren. Een bal van Willeke Pater wordt op waarde geschat door Joƫlle de Bondt en zij weet de bal achter de keepster van Saestum te schieten. 0-1! En hier blijft het bij.

DTS stijgt door deze derde overwinning op rij naar een 5e plaats op de ranglijst. Met nog 3 wedstrijden te gaan, is er nog van alles mogelijk en is zelfs een 4e plaats nog haalbaar. Volgende week wacht thuis op Sportpark Inschoten de wedstrijd tegen de vrouwen van Jong Ado Den Haag.

Bron: Anoek Blankespoor