Turnclub P.i.T behaalt landelijk eremetaal

Foto: Ede.nieuws.nl

Bellingwolde – Afgelopen weekend stonden 8 turnsters van P.i.T op de halve finale NK-divisie 2 en 3. Maar liefst 6 daarvan plaatsten zich voor de halve finale en ook werd er goud, zilver en brons meegenomen naar huis.

Op zaterdag beet Lieke Snoijink (Pupil 2 N3) het spits af. Zij turnde een mooie wedstrijd en greep hiermee naar de zilveren medaille. Ook is er nog een kans dat ze op brug mag turnen tijdens de toestelfinale, ze is hier reserve. Daantje de Vries (Jeugd N4) liet punten liggen op brug waardoor het podium net buiten haar bereik kwam, maar een mooie 5e plaats zorgde wel voor een NK-ticket en een toestelfinale sprong!

Ook Shin van Voorthuizen (Jeugd E) wist met haar 5e plaats een NK-ticket in de wacht te slepen. Ook werd zij eerste op vloer met als gevolg een toestelfinale.

Jasmijn Middelman (Junior D) kwam te kort om mee te doen voor de finaleplaatsen. Zij werd respectievelijk 13e in een sterk veld.

Op zondag begonnen we de dag met Izzie Schardijn (Pupil 1 N2). De concurrentie is enorm hoog in dit niveau, maar Izzie liet zich niet imponeren. Ze turnde een mooie wedstrijd en pakte de bronzen medaille! Toestelfinales op rek, balk en vloer waren een mooie bonus.

Marleen Epskamp (Jeugd D) begon met een kostbare val van balk en turnde niet optimaal ondanks een mooie brugoefening! De 22e plaats was helaas niet voldoende voor NK-plaatsing.

Kiara Muller en Sofie van Elst (Junior C) turnden beide in een andere baan, maar lieten prestatie na prestatie zien. Sofie heeft enorm veel vorderingen laten zien na haar promotie vanuit de derde divisie vorig jaar en zelfs het podium kwam nu wel heel dichtbij. Ze werd 5e en behaalde ook een toestelfinale balk.

Kiara liet zien de beste te zijn deze wedstrijd. Ze pakte knap goud en behaalde net als Sofie een toestelfinale op balk.

Turnclub P.I.T Lunteren

Foto: Manja Moraal

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden