Start skeelerseizoen op Edese baan

Foto: Ede.nieuws.nl

Aanstaande zaterdag start de skeelercompetitie op skeelerbaan van de Edese IJsvereniging met de eerste Dave van Dam Inline Cup wedstrijd. Op het programma staan afstanden voor pupillen en junioren en uiteraard sluiten we af met de marathon.

Dave van Dam Inline Cup

De Dave van Dam Inline Cup is de competitie voor Midden-Nederland. De skeelertalenten van Midden-Nederland rijden 8 wedstrijden en aan het einde wordt een klassement opgemaakt. Elke wedstrijd wordt gereden in een andere gemeente. Op zaterdag 8 april starten we op de combibaan van de Edese IJsvereniging. Namens de EIJV staan er 11 rijders aan de start bij zowel de pupillen en junioren als de marathon.

Skeeleren voor jeugd op woensdagmiddag

Naast wedstrijden organiseren we ook activiteiten voor recreanten en beginners. Elke woensdagmiddag is er voor jeugd van 6 tot 12 jaar een skeelerinstuif onder leiding van trainer Cor Franssen. Hier leren kinderen de eerste beginselen van de skeelersport: remmen, bochtjes rijden, recht op de skeelers staan en behendigheid. Je kunt altijd een proefles volgen om te kijken of je het leuk vindt.

Kelderman Inline Cup

Voor de beginnende en gevorderde jeugd organiseren we dit jaar voor het eerst de Kelderman Inline Cup. Dit zijn vijf wedstrijden op onze eigen baan, meestal op vrijdagavond. Iedereen die eens wil meedoen aan een skeelerwedstrijd, kan zich hiervoor opgeven. De informatie hierover staat op www.eijv.nl.

Beginnerslessen voor volwassenen

Op donderdagavond is de reguliere clubavond en daar kun je met de verschillende groepen meetrainen, afhankelijk van je niveau en leeftijd. Zo is er op donderdagavond ook een beginnersgroep voor volwassenen. Hier leer je de techniek, maar zeker ook behendigheid en is er aandacht voor veilig skeeleren. Voor toerrijders worden er maandagavond leuke toertochten in de buurt onder begeleiding gehouden.

Voor al deze activiteiten kun je een kijkje nemen op onze website (www.eijv.nl) of een mailtje sturen aan onze skeelerco√∂rdinator: [email protected]
Bron en foto: Edese IJsvereniging

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden