Mannen drukken VVH dieper in het dal; vrouwen Dros gunnen TweeVV geen set

Ter Illustratie
Ter Illustratie
Foto: Gerhard Oostindië

Vrijdag 24 november 23′, moesten zowel de mannen als de vrouwen van TweeVV naar het noorden rijden. De mannen naar De Sypel in Harderwijk en de vrouwen naar de Alternohal in Apeldoorn.

 Tekst: Kees Schipstra

De Sypel of De Sijpel

De mannenwedstrijd werd afgewerkt in De Sypel of De Sijpel; over de schrijfwijze heerst wat misverstand. De naam wordt misschien gewijzigd want sypel betekent ui (betekent huilen) en ik sijpel betekent ik druip af; in beide gevallen weinig motiverend voor de sporters die daar hun thuiswedstrijden spelen.

VVH krijgt één set

Het tweede mannenteam van VVH uit Harderwijk was lantaarndrager voor aanvang van de wedstrijd. Na de wedstrijd was die status hetzelfde. Aanvoerder Casper Kooi: ”We begonnen de wedstrijd slordig waardoor we al snel tegen een achterstand aan keken. We kwamen goed terug tot 20-20 zodat we er alle vertrouwen in hadden dat we de eerste set gingen winnen. Maar door een paar persoonlijke fouten gaven we het aan het eind nog weg. Interim-coach Jurjen Landman voerde een aantal wissels door waaronder Jan Burger die na zijn blessure weer kon spelen. Daarna ging het beter lopen en ondanks dat we veel servicefouten maakten, wonnen we de 2e set makkelijk! Helaas lieten we VVH de 3e en 4e set te lang geloven dat er nog wat te verdienen viel. Toch wonnen we ook die sets zodat we een mooie overwinning bij konden schrijven en 4 punten naar Ede mee konden nemen.”

Setstanden: 25-22, 17-25, 21-25, 20-25.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen