Belangrijke zege voor DTS vrouwen

In de wedstrijd tegen Eldenia afgelopen zaterdag werd door de DTS vrouwen met overtuiging gevoetbald. Dat leverde in de eerste helft al enkele grote kansen op, maar het vizier stond niet op scherp.

De thuisploeg schuwde de duels niet en gokte op de counter. Maar C. Dus werd er gerust bij een 0-0 stand. DTS begon ook de tweede helft sterk, domineerde de wedstrijd. In de 52e minuut was daar dan de terechte 0-1. Sarina Groeneveld gaf voor vanaf rechtsbuiten waarop Willeke Pater de bal knap langs de Arnhemse keepster schoot.

Zes minuten later verdubbelde Sylvia Smit de score door een vrije trap binnen te schieten. Nog eens enkele minuten later werd de wedstrijd beslist door Gera op den Kelder die een hoge voorzet van Groeneveld met de knie in het net werkte. In blessuretijd was er een moment van onoplettendheid bij DTS, waar Eldenia goed gebruik van maakte: Eefje van den Nieuwenhof schoot de 1-3 langs Chantal Kersten.

Spannend werd het niet meer, want de scheidsrechter floot niet veel later af. Drie belangrijke punten gingen mee naar Ede. En doordat alle ploegen onder DTS op de ranglijst hebben verloren, is de afstand tot de gevarenzone vergroot tot 5 punten. Aanstaande zaterdag wordt er thuis om 15u gespeeld tegen nummer 4 Jong Telstar.

Bron: Eveline Zech Website DTS Ede.