Aziz Ballouk schiet ZVV Ede langs hekkensluiter

ZVV Ede deed gisterenavond wat er verwacht werd van een titelkandidaat. De ploeg wist ruim te winnen van de hekkensluiter. Aziz Ballouk was de man van de wedstrijd, hij had met vijf doelpunten een groot aandeel in de 8-2 overwinning op VSCO’ 61 uit Elburg.

De wedstrijd begon zoals coach Paul Prins vooraf had gehoopt. Hij zag de thuisploeg na ruim een kwartier op 2-0 voorsprong staan door doelpunten van Gudo van Dronkelaar en Aziz Ballouk. Daarmee waren achteraf gezien ook alle Edese doelpuntenmakers al bepaald voor deze wedstrijd. Ballouk was maar liefst vijfmaal trefzeker, de ander drie doelpunten nam Van Dronkelaar voor zijn rekening. Toch was met name de 1e helft toch iets moeizamer dan de eindstand doet vermoeden. Vlak voor rust en vlak na rust wisten de bezoekers tweemaal toe te slaan; 2-2. Maar direct na de gelijkmaker scoorde topscoorder Ballouk tweemaal overtuigend. Na de 5-3 van Van Dronkelaar leek de wedstrijd beslissend en kon ZVV Ede zonder al te veel moeite uit lopen op een grote zege.
Draad weer opgepakt
Prins was blij met de tweede overwinning na de eerste nederlaag van het seizoen. “De punten zijn in deze fase natuurlijk het belangrijkste, we pakken de draad op, en mogen de nederlaag tegen ZVO nu zeker zien als een incident”.

Finaleweken
De finaleweken breken langzaam aan voor ZVV Ede. Na een vrij weekend staat 31 maart de wedstrijd tegen ATIK in Apeldoorn op het programma. Vervolgens sluit de Edese formatie het seizoen af met drie wedstrijden tegen de drie teams die er naast ZVV Ede het beste voor staan in de hoofdklasse. Met op 10 april de belangrijkste ontmoeting met de enige overgebleven titelconcurrent IFC Donaci.