Danny Suitela nieuwe hoofdtrainer DTS B-selectie

Foto: Facebook DTS

De Technische Commissie is zeer verheugd met de aanstelling van Danny Suitela (46) als hoofdtrainer van de B-selectie. DTS 2 en DTS 3 zullen vanaf volgend seizoen samen de B-selectie vormen waarbij de beste spelers in DTS 2 spelen. Danny wordt op zaterdag verantwoordelijk voor DTS 2. “Danny past precies in het profiel dat we voor ogen hebben voor deze positie” aldus de TC, “Danny is een echte opleidingstrainer met een behoorlijke ervaring maar die van zichzelf vindt dat hij nooit is uitgeleerd. Daarnaast straalt hij veel enthousiasme en positiviteit uit en kan hij zich 100% vinden in de ambitie en doelstellingen die wij hebben voor de B-selectie.”

 

Achtergrond Danny

Sommigen zullen Danny al kennen als speler of trainer, of natuurlijk als familie van Serena Suitela. Danny is op dit moment assistent-trainer in het team van Habib al Moshinawi bij VDZ Arnhem en hij is keepertrainer van Advendo. Danny heeft jarenlange ervaring als jeugdtrainer (voornamelijk bovenbouw) en trainer (zowel assistent als hoofdtrainer) bij de eerste en tweede elftallen van vv Lunteren, VV Barneveld, FC Horst en Advendo. Danny is getrouwd, heeft 3 kinderen (21, 18 en 16 jaar) en woont in Lunteren.

 

Danny’s motivatie voor DTS

“Ik kwam via Norrie Aben in contact met DTS. Na een paar gesprekken was het helemaal duidelijk dat we qua ambitie en doelstelling voor DTS 2 en de B-selectie op 1 lijn zaten. DTS is een club met naam in de regio en die bekend staat als opleidingsclub. Dat past goed bij me. Ik ga me inzetten om van het tweede elftal een belangrijk selectie-elftal te maken dat een doorstromingsfunctie heeft voor de A-selectie. Waar de jeugd samen met iets meer ervaren spelers met veel plezier en enthousiasme wil spelen. Waar we gaan werken aan een voetbalcultuur om jezelf te ontwikkelen. Ik ben blij met het vertrouwen dat de club uitspreekt door me een contract voor meerdere jaren aan te bieden. Dat geeft aan dat ze het serieus nemen.”

 

De nieuwe plannen voor de B-selectie

Met de aanstelling van Danny heeft de TC een belangrijke stap gezet in het vormgeven van de B-selectie voor volgend seizoen. “We zijn samen met spelers uit de O19, DTS 2 dat we dit seizoen hadden en spelers uit DTS 3 en een aantal oud DTS 1-spelers de B-selectie aan het vormgeven”, aldus Norrie Aben. “De B-selectie heeft meerdere functies. Allereerst is DTS 2 een verlenging van de jeugdopleiding in de doorstroom naar DTS 1, daarnaast dient het als plek waar spelers van DTS 1 wedstrijdminuten kunnen pakken of terug kunnen komen van een blessure. En tot slot is het een plek waar zowel doorstromers vanuit de O19 als iets meer ervaren spelers samen op een goed niveau trainen. DTS 2 en DTS 3 gaan daarom samen de B-selectie vormen. Er hebben inmiddels al 14 spelers toegezegd hierin mee te willen. Samen met ongeveer 15 spelers uit het huidige DTS 3 hebben we al zo’n 30 spelers. Idealiter willen we naar een selectie van 30-35 spelers. DTS 2 gaat volgend seizoen eerste klasse spelen en DTS 3 derde klasse.”

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden