DTS Ede en DZC ´68 delen de punten in publiekloos duel

DTS Ede kwam vandaag andermaal niet verder dan een gelijkspel. Op Sportpark Inschoten – zonder publiek – eindigde dit duel in de 1e klasse D in 1-1. Lang leek de wedstrijd op slot te zitten, maar Jamal Ouassif wist in de 57e minuut, een minuut nadat hij was ingevallen, de openingstreffer voor DTS Ede op het scorebord te zetten. Niet veel later kopte Robin Faber de gelijkmaker binnen.

Verslag: René Willemsen

Vanmiddag ontving DTS Ede de Doetinchemse ploeg DZC ’68. Qua historie een ideale tegenstander gezien de onderlinge resultaten, die DTS Ede tot dusverre allemaal won. In dit nog jonge seizoen lopen echter de resultaten van beide ploegen parallel. Beide ploegen hadden in de voorgaande twee wedstrijden slechts een punt bij elkaar weten te voetballen.

Het kan eenieder niet zijn ontgaan, maar ingaande dit weekend worden de amateurwedstrijden zonder publiek gespeeld. Zo ook vanmiddag bij het duel DTS Ede – DZC ’68. Op een “spookachtig” Sportpark Inschoten werd de aftrap om 14.00 uur verricht. Het duel ontbrandde maar langzaam. DTS Ede had het balbezit, maar werd telkens opgevangen door de gasten. Het duurde dan ook even voordat de eerste mogelijkheid zich aandiende. Het was echter niet DTS Ede, maar DZC ’68 die in de persoon van Rutger Ebbers in de 14e minuut de openingstreffer op zijn voet had. Hij schoot echter voor open doel op de lat. Niet veel later moest Robin Franken redding brengen op een afstandsschot. Het antwoord van DTS Ede volgde pas na 20 minuten. Youssef el Hammouchi zag doelman Mike Thus wat ver voor zijn goal staan en schoot vanaf de middenlijn bijna raak. De bal ging maar net over het doel. Verder dan een vrije trap van Youssef el Hammouchi, die net over ging, kwamen de Edenaren niet.

De mannen van coach Arnold Brehler kwamen goed uit de rust. Met nieuw elan zocht het de aanval. In de 50e minuut wist Anouar Tmim met een paar fraaie sleepbewegingen zijn directe tegenstanders uit te spelen en een goede voorzet af te leveren. De bal scheerde net over de inkomende Frank Hol. In de 53e minuut werd Frank Hol met een mooie steekpass vrij voor de keeper gezet, maar zijn inzet ging net naast. Ook DZC ’68 liet weer van zich horen met een goed genomen vrije trap. Doelman Robin Franken wist met een mooie duik redding te brengen. In de 61e minuut was er dan eindelijk een doelpunt te bewonderen. De net ingevallen Jamal Ouassif wist met zijn hoofd een vrije trap, over de uitkomende keeper. te verlengen; 1-0. Erg lang konden de Edenaren niet genieten van hun voorsprong, want amper vijf minuten later was het alweer gelijk. Eerst wist Robin Franken nog redding te brengen op een kopbal. Vanuit de daaropvolgende hoekschop wist Robin Faber hem wel te verslaan met een rake kopbal; 1-1. Het duel bleef in evenwicht, waarbij beiden ploegen om de beurt aanzetten. DZC ’68 was nog gevaarlijk in de 72e minuut met een schot van Rik van der Eerden. Frank Hol kreeg in de 79e minuut een goede mogelijkheid na een goede steekpass van Youssef el Hammouchi. In het slot van de wedstrijd werd een breedtepass van Jamal Ouassif hard binnengeschoten door Bram Holtman, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Een voorzet van Jesse Buikema werd maar rakelings gemist door Frank Hol.

Daarmee wachten beide ploegen nog op hun eerste overwinning in deze competitie. Komend weekend gaat DTS Ede op bezoek bij Go Ahead Kampen.

DTS Ede – DZC ’68 1-1 (0-0)

Doelpunten: 57. Jamal Ouassif 1-0, 63. Robin Faber 1-1

Gele kaarten: Gloria Mavanga Papela, Bram Holtman, Yoek Verheij