Team van Rick den Hartog allereerste race 2020 Nederlands Kampioenschap Huurkarts

Het team van Rick den Hartog heeft zaterdag 7 maart 2020 hun allereerste race in het Nederlands Kampioenschap Huurkarts gereden en heeft de eerste race van het nieuwe seizoen Outdoor Sprint Cup gereden.

Team:

In Middelburg vond de eerste wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap Huurkarts plaats. Onze rijders zouden voor het eerst uitkomen in hun gloednieuwe raceoveralls. Vol spanning stonden er eerst een paar trainingen gepland, waarna de dag vorderde met de eerste selectieheats. Het was even wennen, maar al snel kregen ze de smaak te pakken en konden ze zelfs goed meedoen in de strijd.

Na de selectieheats werden de rijders ingedeeld in finales. Bij de senioren waren het Niek de Graaf en Lars van Ravenswaaij die in de C finale van start mochten. Niek vertrok van Pole Position en wist de race te winnen, waarmee hij sowieso het podium te pakken had. Lars vertrok als derde, wist de nummer 2 op knappe wijze in te halen, maar kreeg hier later toch een plaatstraf voor. P3 voor hem en nog een beker binnen!

Tim van der Heiden had voldoende punten om in de B finale te starten. Hij vertrok als 8e, kwam erg goed mee en kon zelfs aanvallen. Helaas kwamen er in een actie twee rijders aan hem voorbij, waarna hij als 10e finishte! Zeer goede punten voor het kampioenschap.

Bij de junioren mochten Max Storm, Jamy van den Berg en Owen Dudok van Heel starten in de B finale. Owen streed om een podiumplek, maar moest helaas genoegen nemen met de vierde plek. Net niet, maar wel geweldig gereden. Max en Jamy kwamen wat in het gedrang tijdens deze finaleheat en moest genoegen nemen met plekken net buiten de top 5. Desondanks waren dit prachtige races om te zien, waar vooral veel gestreden, ingehaald en verdedigd werd.

Bas van der Hout mocht in de A finale meedoen en wist hier een knappe 6e plek te bemachtigen. In het Rookie klassement kroop hij hierdoor zelfs naar een 3e plek en ook hij mocht daarom een beker meenemen.

Al met al een zeer tevreden dag. Heel veel geleerd en vol trots naar huis. Op naar Poeldijk over 3 weken!

Voor Rick den Hartog stond  race 1 van de Outdoor Sprint Cup op de planning. Na twee jaar van afwezigheid, na de gewonnen kampioenschappen in 2016 & 2017, was het tijd om weer mee te doen in Oldenzaal. Deze races worden zonder kwalificatie gereden, de startopstellingen zijn voor de races namelijk al bekend.

In race 1 startte hij als 1e, maar moest deze positie afstaan nadat Rick van de baan gleed door zand dat op het asfalt lag. Hij kon daarna de nummer 1 opnieuw zwaar onder druk zetten, maar had hier net te weinig tijd voor. P2!

In race 2 startte hij als 12e en wist ik na een goede inhaalrace als 6e over de streep te komen. Prima resultaat!

In race 3 mocht hij als 10e aanvangen, waarna hij opnieuw flink kon inhalen om vervolgens als 5e te finishen.

Met deze 3 races bij elkaar opgeteld, werd hij 3e in het algemeen klassement. Niet geheel tevreden, maar wel goede punten voor het kampioenschap en dat is wat telt.