Dameswedstrijden DOK uit Ede in Nijmegen en de CityCup voor de jongste leden in Amsterdam

Op zaterdag 01-02-2020 reisden de turnsters van de 4e divisie van de christelijke gymnastiekvereniging DOK uit Ede af naar Nijmegen. De 2e plaatsingswedstrijd stond daar op het programma.

In iedere ronde waarin turnsters van de Edese vereniging meedeed mocht ook een turnster van DOK het podium betreden. Dit is een hele knappe prestatie, zeker wanneer je weet dat er 300 turnsters zijn die op zo’n dag de wedstrijdvloer betreden.

In de 1e ronde was het brons voor Thera Jager. Met knap turnen verdiende zij de bronzen medaille. De acht senioren van DOK kwamen in ronde 2 de wedstrijdvloer op. Zij lieten zien wat mooi turnen was. Allemaal lieten zij goede oefeningen zien. Het zilver ging welverdiend naar Layra Top en het brons was voor Fleur Mulder. Ook de 4e en 5e plaatsen waren voor DOK: Nicole Boogert werd 4e en Mirte van Markesteijn 5e. Dus in de top 5, vier turnsters van DOK! Ook nog in ronde 2 verdiende  Britt Kervel een bronzen medaille, knap voor deze jonge turnster. Liz Hafkamp ging er in ronde 3 met het brons vandoor. In ronde 4 ging het goud naar Imke Kessel. Door prachtige oefeningen te laten zien verdienden deze dames hun medaille. In de laatste 5e ronde werd Novalee Deuning heel knap 2e.

Wat een topdag voor DOK. De dames worden ook omringd door een groot trainerskoppel waar de club trots op is: Herma Florissen, Claudia Verel, Fleur Mulder, Marlou Kruizinga, Jojanneke van der Boom, Ruby Eichelsheim, Esmee van Gemert, Tamara van der Wardt, Astrid Groeneveld en Mike Heimel mogen de turnsters toe laten werken naar mooie prestaties.

CityCup

De jongste leden van de turnselectie van de christelijke gymnastiekvereniging DOK uit Ede reisden dit weekeinde af naar Amsterdam. Heel spannend voor deze jonge dames van DOK. Tot nu hebben alleen club wedstrijden geturnd en dan nu de eerste echte wedstrijd buiten de club.

Wauw, wat een dag werd het. Om het turnen voor deze dames aantrekkelijk te maken waren er allround prijzen maar ook prijzen per toestel. Aan het einde van de wedstrijd was er voor iedereen een medaille als aanmoedigingsprijs.

Goud was er voor Hannah Snoeck. Hannah kwam over alle vier de toestellen als beste uit de bus. Het hoogste plekje op het podium was voor haar. Een prachtige allround 4e plek was voor Feline Post.

Op vloer won DOK 3 maal een medaille, Liv van der Have won het goud en zowel Hannah Snoeck en Sifra Musch was er een zilveren medaille. Voor het onderdeel brug kreeg Liv van der Have opnieuw het goud omgehangen. Op de balk was er nog een zilveren medaille voor Hannah Snoeck, hiermee kwam haar teller op 3 te staan.

Ook de andere dames turnden een mooie wedstrijd en deden een mooie wedstrijdervaring op in onze hoofdstad. Trainsters Ruby Eichelsheim en Esmee van Gemert zijn trots op hun pupillen. Het is heel knap van deze jonge meiden dat ze al de oefeningen uit hun hoofd kenden en dat ze de oefeningen zo netjes uitvoerden.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden