Acht medailles voor DOK bij thuiswedstrijd in De Peppel

Op zaterdag was het zover, de turnsters van de 5e divisie van de christelijke gymnastiekvereniging DOK uit Ede hadden hun eerste KNGU wedstrijd. Het was dit keer een thuiswedstrijd want de wedstrijd werd gehouden in sporthal De Peppel in Ede.

Veel turnsters en hun ouders konden dus met de fiets naar deze wedstrijd. De 1e plaatsingswedstrijd brengt toch altijd wat spanning met zich mee. Er is hard getraind en veel geoefend op de oefeningen en nu mag je dat dan laten zien. Het werd een succesvolle dag voor de Edese vereniging DOK. Acht turnsters beloonden zichzelf met een medaille.

Goud was er voor Niene van Leeuwen, Britt Blijleven, Lotte Hartland en Chelsey Hu. Niene straalde op brug en vloer, op beide toestellen werd ze eerste. Blijleven sloot balk en vloer als 1e af, waarbij vooral haar stabiele balkoefening hele hoge ogen gooide. Lotte werd 1e op sprong en brug en Chelsey spatte met haar oefening van de vloer af. Goud dus welverdiend voor deze gymnasten.

Een mooie zilveren medaille werd omgehangen bij Lieke van Kleef, Bodil Zwart, Amber Koudijs en Alisha Bijzet. Lieke sloot de toestellen sprong en balk zelfs met een 1e plek af. Zwart liet een prachtig boogje achterover zien op de balk, en op dit toestel was zij verdiend 1e. Amber en Alisha springen altijd de sterren van de hemel en dat deden ze ook nu, fantastisch.

De trainers zijn trots op hun pupillen en vanaf volgende week wordt er weer hard gewerkt om deze resultaten ook weer te behalen bij de volgende plaatsingswedstrijd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden