Succesvolle rhönradwedstrijd voor DOK uit Ede

Foto: DOK Ede Rhonrad

Op zaterdag 11-01-2020 stond de 1e plaatsingswedstrijd voor rhönrad op de agenda van de christelijke gymnastiekvereniging DOK uit Ede. Dit jaar staat er veel op het spel voor de turnsters van het hoogste niveau binnen de rhönradsport. Dit jaar zijn er niet alleen tickets voor het NK te verdienen maar ook voor het WK.

Dit WK zal dit jaar in juli in New-York worden gehouden. Drie leden van DOK turnen op dit hoogste niveau en zij strijden dus om een plaats voor het NK en daarmee voor het WK. De DOK gymnasten die meedingen voor dit plaatsje zijn Gerdien Jansen, Marije Hamminga en Naomi de Vries.

De laatste jaren hebben deze turnsters hard gewerkt om dit seizoen te kunnen knallen. Gerdien Jansen heeft afgelopen zaterdag de hoogste ogen gegooid. Zij verdiende met haar 3 oefeningen, rechtuit, spiralen en sprong, al een ticket voor het NK. Hiermee komt voor haar het WK ook in zicht. Overall werd Jansen vijfde. Net 1 plaats daaronder eindigde Naomi de Vries, zij kwam helaas net 0,05 tekort om zeker te zijn van een NK plaats. Gelukkig is er nog een tweede kans en met 0,05 tekort kan dit de volgende wedstrijd zeker lukken. Marije Hamminga werd negende. Voor Hamminga zal het hard werken worden om nog een NK ticket te bemachtigen maar zij haar hier zeker haar uiterste best voor doen.

Trainsters Saskia van Bruxvoort en Nicole van den Boogert zijn trots op hun pupillen en zij stomen de dames weer klaar voor de volgende strijd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden