Mooie start van het seizoen voor 4e divisie turnsters Exalto Sport

Eline van Ieperen met bronzen medaille voor 4e plaats
Foto: Claudia van Mechelen

Lunteren – De vierde divisie turnsters van Exalto Sport Lunteren kwamen op zaterdag 7 december in actie tijdens de eerste plaatsingswedstrijd in Nijmegen.

In de tweede wedstrijdronde van de dag turnde Tara van der Poel haar eerste plaatsingswedstrijd in de categorie Pupil 2. Met een mooie eerste plaats op sprong werd zijn uiteindelijk twintigste in een groot deelnemersveld. Tegelijkertijd kwamen drie turnsters in de senior categorie in actie op de andere baan. Manou Maliepaard scoorde naar eigen verbazing zeer hoog en een persoonlijk punten record (11.250pnt) op het onderdeel balk. Door een fout op vloer moest ze genoegen nemen met een 14e plaats in het eindklassement. Demi Buis promoveerde dit seizoen naar de 4e divisie nadat ze vorige seizoen gestart was in de 5e divisie na twee jaar afwezigheid. Ze turnde sterk op vloer en sprong. Bij brug kwam ze echter nog tekort met een 11e plaats als resultaat. Eline van Ieperen scoorde het hoogste cijfer op sprong. Voor haar sprong waarbij ze een halve draai in de eerste fase en een halve draai in de tweede fase maakt, kreeg ze een score van maar liefst 12.250 punten. Ze eindigde hiermee op een 4e plaats en had geluk want ook voor de 4e plaats werd er een bronzen medaille uitgereikt.

In wedstrijd vier turnde Floor Versteeg en Lu Kai van der Goot in de categorie Junior E. Floor turnde sterk aan brug en werd uiteindelijk zevende. Lu Kai eindigde op de tiende plaats. Britt Jonkman, uitkomend in de categorie Jeugd 1 turnde een goede wedstrijd en werd achtste. Maud Knevel eindigde in dezelfde categorie op de vijftiende plaats. Op zaterdag 2 februari turnen de meiden hun tweede plaatsingswedstrijd waar ze zich proberen te plaatsen voor de regiofinale.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden