Zeven podiumplaatsen voor Edese schaatsers

Foto: Kim Hiddink

De jeugdleden van de Edese IJsvereniging reden samen 24 persoonlijke records 

Twaalf Edese schaatsers stonden  afgelopen zaterdag aan de start van de jeugdwedstrijd in Nijmegen. Samen waren ze goed voor 24 persoonlijke records en 7 podiumplaatsen. Inge Blaakmeer won bij de dames in de groep die een 167, 333 en 500 meter reed. Marijn van Roekel won in dezelfde categorie bij de heren een bronzen medaille. Voor Monique en Thea de Groot waren er dikke persoonlijke records op elke afstand, waarbij ze op de 167 meter zelfs twee keer zo snel waren dan hun eerdere tijd.

Bij de dames was er een volledig EIJV podium. Anna Jochemsen en Jasmijn Hiddink maakten er een spannende wedstrijd van en lieten zien ook op de schaats aan elkaar gewaagd te zijn. Anna won het klassement met een goede 167 meter. Jasmijn won de 500 en 1000 meter. Marit van Andel won het brons met een nieuw PR op de 167 meter en goede tijden op de 500 en 1000 meter.

Bij de heren werd het spannend op de 1000 meter waarop Koen Verhoeff en Renier van Roekel tegen elkaar reden in de allerlaatste rit. De heren reden sneller dan ooit en haalden 3 seconden van hun beste tijd af. Koen won met maar 7 honderdste verschil op de finish.

Persoonlijke records waren er voor Niels Teunissen (2) en Niels Hiddink (3). Anna van Meijeren reed naar haar beste seizoentijden op de 167 en 1000 meter. De jeugdwedstrijd werd met 88 rijders goed bezocht en er werden veel records verbroken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden