Nationaal Indoor Jeugdfestival Ede is een feit, Jeugdshowband Irene pakt de titel

Foto: Irene Ede

Op 5 oktober 2019 vond het eerste Nationaal Indoor Jeugdfestival plaats. Vanaf de luxe tribunes in de Topsporthal van der Knaap genoot het publiek van de verschillende jeugdkorpsen. Het was een prachtige dag  met veel gezelligheid, muziek en show.

Een bijzondere leuke ervaring. Jeugdkorpsen die onbevangen maar met veel enthousiasme en passie zeer bedreven een mooi optreden op de kunstmat in de Van der Knaaphal neerzetten. Zenuwachtige instructie langs de lijn die daar de laatste aanwijzingen geven. Kinderen waarbij de trommel bijna net zo groot is als het muzikantje zelf, of zo onder de indruk van alles zijn dat je vergeet te spelen! Allemaal prachtig om te zien en te horen.

Maar ook veel publiek op de tribunes die maar al te graag van zich lieten horen. In de pauze staarden de kinderen naar de mooie bekers die te winnen zijn en verdeelde ze alvast onderling!

Dit jaar namen er maar liefst 5 jeugdkorpsen deel aan het jeugdfestival. De beker en gouden medailles voor de 1e prijs met 84,30 punten in de categorie mars ging naar Jong St. Sebastianus Gendt, eveneens de prijs voor de beste tamboer-maitre ging naar Gendt, Yorick van Moerkerk nam deze welverdiend mee naar huis.

In de klasse show ging de 1e prijs en de gouden medailles naar Jeugdshowband Irene Ede. Zij wonnen met 84,40 punten in de categorie show en namen eveneens de wisselbeker in ontvangst.

Jeugdband Takostu Stiens werd 2e met 81,20 punten en wonnen zowel een beker en de zilveren medailles. Ook kregen zij de Wildcard overhandigd van de winnaar Jeugdshowband Irene, zij stonden al geprogrammeerd voor de Indoor Taptoe Muziekstad Ede die ’s avonds plaatsvond. Zo konden beide jeugdkorpsen ‘s avonds hun show nogmaals presenteren aan het grote publiek tijdens de Indoor Taptoe Muziekstad Ede.

Show- en Drumfanfare Jong Oranje IJsselmuiden mocht ook een beker en de bronzen medailles in ontvangst nemen voor de 3e plaats met maar liefst 79,90 punten. Ook Jong Juliana Amersfoort ging niet met lege handen naar huis. Zij behaalden 79,30 punten en verdienden allemaal een herinneringsmedaille.

Complimenten voor de organisatie, jury en dubbele complimenten voor alle deelnemers!

De geweldige middag werd afgesloten met een spontaan gezamenlijk concertje in de entreehal van het complex.

Het Nationaal Indoor Jeugdfestival Ede is een feit, de 2e editie vindt plaats op zaterdag 3 oktober 2020,

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden