Geweldige finale skeelerseizoen

Iedereen stond na afloop stralend op de foto met de gewonnen beker
Foto: Lolke Bergsma EIJV

Afgelopen vrijdag werd de finale van de Kelderman Inline Cup en de Kelderman Masters gereden. Een prachtig slot van een mooi skeelerseizoen bij de Edese IJsvereniging

Kelderman Inline Cup
Bijna vijftig kinderen in de leeftijd van 5 tot 15 jaar stonden stipt om 19.00 uur klaar voor het startschot van de 100 meter. Daarna volgde een 300 meter tijdrit en een mini-marathon. De jeugdige skeeleraars streden in meerdere categorieën om de felbegeerde bekers. Bij de dames wonnen: Lotte-Anna Werner, Esther Rudiger, Pia Rudiger en Anna Jochemsen. Bij de heren: Ruan Olden, Mart Leroy, Niels Teunissen, Niels van Reeuwijk en Auke-Tjeerd Hiemstra. Maar, feitelijk was iedereen winnaar, want niemand ging zonder beker of medaille naar huis.

Masters
Ook de masters reden hun finale. Bij de Edese IJsvereniging ben je dat in deze competitie al vanaf 20 jaar en er deden het hele seizoen steeds verschillende skeeleraars mee. Uiteindelijk won René de Leeuw de beker, voor Peter Boer en Jeroen Hiddink.

Verlenging
Terugkijkend op drie jaar Kelderman Inline Cup concludeert Hans Koopman, algemeen directeur van sponsor Kelderman, dat de opzet meer dan geslaagd is: “een laagdrempelige competitie in de regio voor de jeugd en inmiddels hebben ook de eerste masters dit jaar deelgenomen. Het is altijd een gezellige vrijdagavond. Reden genoeg om ook de komende twee jaar vol enthousiasme door te gaan en de competitie te blijven ondersteunen vanuit Kelderman.”

Kijk voor alle uitslagen op www.eijv.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden