Sportaward Ede voor Marit van Beijnum

Foto: Sportservice Ede

Ede – Wethouder Peter de Pater heeft aan skatester Marit van Beijnum de tweede Sportaward uitgereikt. Dat deed hij tijdens de Skeelerronde Otterlo. Van Beijnum krijgt de Award vanwege de enorme sportprestaties die zij in het afgelopen jaar heeft neergezet. De Sportaward is een initiatief van Sportforum Ede, Sportservice Ede en de gemeente Ede om een bijzondere prestatie op sportgebied te belonen met een Award, bestaande uit een oorkonde en een klein sculptuur met als titel ‘De Overwinning’.

Prestaties van Van Beijnum die in het oog springen zijn drie keer goud en éénmaal zilver op het NK Inline Skaten voor junioren, twee keer brons in dezelfde discipline op het EK, diverse top-10 klasseringen op het WK en brons op het NK Supersprint schaatsen voor junioren.

De jury schrijft: “De jury is van mening dat Marit van Beijnum één van de Sportawards 2019 verdient. Marit laat zien dat, ondanks dat zij op latere leeftijd de sport heeft ontdekt, je met hard werken de top kunt bereiken. De passie, het plezier en de tomeloze inzet van Marit tonen aan dat dit slechts een begin is van een topsportcarrière.”

De Sportaward wordt toegekend op basis van een aantal criteria. Dit kan een prestatie op nationaal of internationaal niveau van een Edese sporter of sportploeg zijn, maar kan ook een erkenning zijn voor een initiatief dat een bijdrage heeft geleverd aan de uitoefening of beleving van sport in Ede. Voor 2019 heeft de jury, bestaande uit Ronald ter Hoeven (directeur Sportservice Ede), Jan Randewijk (voorzitter Sportforum Ede) en Dennis Zwartkruis (Beleidsadviseur Sport Gemeente Ede), besloten om een twee Sportawards toe te kennen. De eerste Sportaward werd in april uitgereikt aan ZVV Ede.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden