Canadese schaatsploeg komt 20 juli naar Otterlo

Foto: Ede.nieuws.nl

De Stichting Skeelersport Otterlo heeft onlangs diverse contacten gehad met de Hollandse schaatstrainer Remmelt Eldering en het resultaat mag er zijn: de schaatsploeg van de lange en middellange afstanden uit Canada zal zaterdag 20 juli in Otterlo actief zijn tijdens de 33ste skeelerronde.

Eldering, een 37-jarige Fries, was tijdens de Olympische Spelen van 2018 de trainer van Esmee Visser en zij behaalde destijds een gouden medaille op de 5000 meter. Hij is nu bondscoach van de Canadese allroundvrouwen. De grote trekpleisters van het team, Valerie Maltais en Ivanie Blondin, zullen tevens strijden om de titel bij de races om de gouden Luctra-skeeler.

Valerie Maltais (29) haalde al tien medailles bij het WK Shorttrackschaatsen. Eveneens behaalde zij een zilveren medaille tijdens de Olympische Spelen van 2014. Ivanie Blondin (29) heeft al meerdere malen goud gewonnen tijdens de Massa Startswedstrijden. In 2016 werd zij op dit onderdeel wereldkampioen.

De ploeg van Remmelt Eldering verblijft in Nederland op trainingskamp in de nabijheid van Leeuwarden en ziet Otterlo als uitgelezen mogelijkheid om wederom successen te behalen.

De organisatie is nog volop in gesprek met nationale en internationale toppers om het deelnemersveld in Otterlo nog aantrekkelijker te maken.

Bron Site Stichting Skeelersport Otterlo

https://www.skeelerrondeotterlo.nl/nieuws/

 

Reacties

0