DOK springt zich 24 x naar het NK op 22 juni 2019 in Ahoy Rotterdam

NK-Springen-Fleur-Ahoy
Foto: DOK Ede

Op 25 en 26 mei stond er een belangrijke plaatsingswedstrijd in Nunspeet op het programma voor de springtalenten van de christelijke gymnastiekvereniging DOK uit Ede. Tijdens deze plaatsingswedstrijden waren er tickets voor het NK in Ahoy te verdienen. De Edese vereniging springt mee op het hoogste A-niveau en op het B-niveau.

Op zaterdag was het de beurt aan de dames junior B, de heren junior B en de heren junior A. In het springen heb je drie toestelrondes: minitrampoline, pegasus en airtrack. Voor ieder onderdeel konden de turners zich apart plaatsen voor het NK. Lodewijk Waanders, heren junior A, plaatste zich op alle 3 de onderdelen. Een knappe prestatie op het hoogste niveau van de springwereld. Eva van Wijngaarden plaatste zich ook op alle onderdelen in de categorie dames junior B. Fleur Mulder en Naomi Kats plaatsten zich op minitrampoline en pegasus. Manuela Speijers mag haar sprongen op de pegasus nog een keer laten zien op 22 juni. Robbin Kruizinga gaat door op minitrampoline en pegasus bij de junior heren B. Sam Onnink wist zich in hetzelfde niveau drie keer te plaatsen. Ramon de Zeeuw had wat pech met de springonderdelen maar gij wist zich overtuigend te plaatsen op de airtrack. Alle drie de heren gingen met een hoge ranking door en dat biedt perspectief voor het NK.

Op zondag was het de beurt aan de jonkies, de dames jeugd B en de senior heren A en B-niveau. Novalee Deuning mag op 23 juni springen op airtrack en pegasus en op minitrampoline staat zij eerste reserve. Amber Koudijs mag juist op minitrampoline meedoen en voor pegasus staat zij eerste reserve. Lotte Merkies doet 22 juni mee op de minitrampoline.
Martijn van de Kraats is op het heren B-niveau overtuigend door op minitrampoline en airtrack. Bij het heren A-niveau deed Wilbert Groeneveld mee. In het geweld van de senioren wist hij zich knap te plaatsen op minitrampoline. Trainers Nicole Oudsen en Esmee van Gemert zij trots op hun pupillen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden