Veel animo voor eerste Kelderman Inline Cup en Gouden Koningsdag voor Niels Teunissen

Foto: EIJV

“Wauw, wat heb jij hard gereden” zegt een moeder tegen haar dochter die voor het eerst meedeed aan de Kelderman Inline Cup.

Dochterlief steekt glunderend haar duim op. Afgelopen vrijdag stonden er 43 jonge deelnemers aan de start, de jongste was 5 jaar, de oudste 16 jaar. Voor meer dan de helft van de deelnemers was het de eerste keer dat ze meededen aan deze laagdrempelige wedstrijd. De Edese IJsvereniging organiseert deze wedstrijd voor het derde jaar op rij om kinderen in de leeftijd tot 20 jaar kennis te laten maken met de (wedstrijd)skeelersport.

Na de Kelderman Inline Cup werd voor de eerste keer de Kelderman Masters gehouden voor recreatieve skeeleraars vanaf 20 jaar. Deze wedstrijd heeft dezelfde opzet als voor de kinderen en bestaat uit twee tijdritten en een mini-marathon. De volgende Kelderman wedstrijden zijn op vrijdag 24 mei 2019.

Gouden Koningsdag voor Niels Teunissen

Oranje boven klinkt het meestal op Koningsdag, maar voor Niels Teunissen was het afgelopen zaterdag vooral goud op het bovenste treetje van het podium. Vijf rijders van de Edese IJsvereniging waren op koningsdag afgereisd naar Purmerend voor de derde regionale Dave van Dam wedstrijd.

Tussen de buien door werd er op de natte baan hard gereden. Niet op de piste, want die was te glad, maar wel op de 400 meter baan. En daar kon de Edese Niels Teunissen goed uit de voeten, mede dankzij de trainingen in de regen. Met lef reed hij de puntenkoers en won deze overtuigend. Dankzij een tweede plaats op de 1000m inline won hij het dagklassement. Ook Monique en Thea de Groot, Inge Blaakmeer en Anna Jochemsen ontvingen na afloop een oranje koningsdagmedaille voor hun deelname aan de wedstrijd.

Foto Christaan Blaakmeer

Edese IJsvereniging

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden