Nijntje Beweegfeest bij DOK-Ede

Foto: DOK Ede

Op zaterdag 09 maart was het dan zover, de leden van de Nijntje beweeglessen van de christelijke gymnastiekvereniging DOK die voldoende lessen hadden gevolgd en die de doelen beheersen konden hun diploma halen.

In de lessen worden de doelen afgevinkt en de leden die er dan aan toe zijn mogen hun Nijntje beweegdiploma halen tijdens het Nijntje beweegfeest. Er zijn 2 diploma’s, diploma 1 is voor de basis van het bewegen en diploma 2 voor de verdieping. De jonge kinderen tussen de 2 en de 6 jaar krijgen zo heel afwisselend alle verschillende basisbewegingen aangeleerd. Op die manier worden ze klaar gestoomd voor alle sporten die ze later willen gaan doen, ze hebben dan al een goede motorische basis.

In de lessen wordt er heel spelenderwijs naar de doelen toegewerkt, dit is leuk om te zien. Kinderen op deze leeftijd leren het beste door te spelen. 25 leden van DOK waren op 9 maart zover zij kwamen spelenderwijs hun diploma halen. Aan het einde van de les werd het diploma feestelijk uitgereikt en was er voor iedere gymnast nog een cadeautje.

Nu weer verder oefenen tijdens de lessen en vooral veel plezier beleven aan het bewegen. Trainers Saskia van Bruxvoort, Ruby Eichelsheim en Lisa Broman gaan weer verder met deze jonge gymnasten.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden