Isa Leroy wint NK Pupillen

Foto: Kin Hiddink

Afgelopen zaterdag reden Isa Leroy en Jasmijn Hiddink op het Nederlands Pupillen Toernooi (NPT). Isa Leroy won het toernooi voor de derde keer op rij. Jasmijn werd 13e in het eindklassement.

Het NPT wordt ook wel het Nederlands Kampioenschap voor pupillen genoemd. Met 168 deelnemers in de leeftijd 10-13 jaar was er ook dit jaar weer een sterk deelnemersveld. Voor Isa was het vooraf spannend: “ ik was best zenuwachtig omdat je hier al het hele jaar naartoe leeft. Na mijn hersenschudding, door een val tijdens de Skeelerronde in Otterlo, was het spannend of ik op tijd zou herstellen om me te plaatsen.” Isa won beide afstanden met overmacht. Op de 500 meter (43.81) en de 1000 meter (1.29.99) versloeg ze haar directe tegenstandster. Na de finish gingen de handen in de lucht “Ik was zo blij dat het gelukt was!”

Ook voor Jasmijn Hiddink was het een succesvol toernooi. Op de 1000 meter bleef ze maar een tiende boven haar persoonlijk record (1.34.57). Een knappe prestatie in het koude Groningen. De tijden op de 500 meter zaten dicht bij elkaar. Haar 47.03 was goed voor de 17e plaats. “Vooral de 1000 meter vind ik leuk om te rijden. De laatste ronde is de ronde waar ik mijn winst kan pakken. Dat lukte goed!” Na afloop was de officiële huldiging voor Isa. Op het podium mocht ze bloemen in ontvangst nemen uit handen van oud-top schaatser Margot Boer. De Edese IJsvereniging feliciteert beide dames met hun prestaties.

Edese IJsvereniging

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden