Goud voor DOK-turner Robbin Kruizinga in de derde divisie

Foto: DOK Ede

Twee turners van de christelijke gymnastiekvereniging DOK uit Ede hebben dit seizoen de overstap naar de landelijke 3e divisie gemaakt. Robbin Kruizinga en Lodewijk Waanders van DOK turnen dit seizoen in de landelijke turncompetitie. Op zaterdag 19 januari gingen beide heren voor de eerste keer de krachtmeting binnen de 3e divisie aan.

Dit verliep veel beter dan verwacht, een divisie stijgen betekent vaak dat het veel lastiger is om een medaille te winnen. Robbin Kruizinga liet zien dat dit helemaal niet zo hoeft te zijn. Na de zes onderdelen kreeg deze turner gewoon de gouden medaille omgehangen. Wat een fantastische prestatie. Robbin turnde op alle onderdelen een stabiele en nette oefening en dat vertaalde zich naar het goud. Ook turner Lodewijk Waanders liet zien dat hij thuishoort in de 3e divisie. Op vier onderdelen draaide hij ook in de top 3 mee, er waren helaas twee kleine foutjes op de andere twee onderdelen. Wanneer Waanders deze foutje verbeterd tijdens de volgende wedstrijd zal het nog spannend worden tussen de twee DOK-turners.

Trainers Mike Heimel, Remco Beukhof, Daphne Waanders en Wilbert Groeneveld zijn zeer verrast over de prestaties van de heren. Dit geeft weer veel trainingsplezier tijdens de komende trainingen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden