Eremetaal voor turnsters Exalto Sport

3e Divisie Dames
Foto: Exalto

Beekbergen – Zaterdag 15 december vond in Beekbergen de tweede voorwedstrijd 3e divisie turnen dames plaats. Van de drie voorwedstrijden tellen de beste twee om te kunnen plaatsen voor de Districtsfinale. Vanuit daar gaan de turnsters de landelijke strijd aan.

Bij de instapklasse turnde Merel Euyen zich naar een mooie 4e plaats. Ondanks wat zenuwen op balk bleef ze net als in de eerste voorwedstrijd met de top meedraaien.

Pupillen 1 Tara van de Poel en Fenne Metz hebben vorig seizoen hard getraind en mooie stappen gemaakt. Tara werd nu 7e, waar ze eerder nog met een minimaal verschil van het podium knap 4e werd. Fenne won respectievelijk goud en zilver en is al verzekerd van een plek in de Districtsfinale.

Pupil 2 Esmée Koudijs draait al een heel tijdje mee in het turnen maar had nog nooit op het hoogste podium gestaan. Een bijzondere dag voor haar, want met mooi turnen kreeg ze verdiend het goud omgehangen. Ook zij plaats zich voor de Districtsfinale.

Jeugdturnsters Ava Taberima en Marit Goor turnde voor het eerst keuze oefenstof. Debutante Marit laat mooie vooruitgang zien en komt al in de buurt van een top tien klassering. Ava miste het podium door een val van balk maar liet een verrassend goede brugoefening zien. Helaas liet zij de tweede voorwedstrijd aan zich voorbij gaan.

In de laatste ronde moesten de senioren Céline Labrie, Annelot Groot Enzerink, Fleur van Haveren, Ilse van Haveren, Marijne Vermeulen en Lara Steinbusch aan de bak. De zussen Fleur en Ilse turnden beiden een goede wedstrijd met als hoogtepunt een nette tsukahara op sprong. Ze eindigden op een mooie 5e en 17e plek in een klassement van 42 deelneemsters. Annelot liet een stabiele wedstrijd zien en werd daarmee 23e. Céline had een goede wedstrijd en behaalde op balk zelfs de hoogste score. Ze werd knap 7e. Marijne turnde een nette vloer en sprong, maar liet wat punten liggen op balk en brug. Ze eindigde op een 28e plek. Lara turnde een prima brugoefening, maar balk ging niet zoals gepland, waardoor een hoge klassering uitgesloten bleef. Ze werd 32e. Op 26 januari mogen de turnsters opnieuw in actie komen bij de derde en laatste plaatsingswedstrijd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden