Goud in de talentendivisie

Aron van Ginkel
Foto: Exalto Sport Lunteren

Aron van Ginkel met gouden medaille

Lunteren – Afgelopen zaterdag turnde Aron van Ginkel als enige Exalto Sport turner zijn eerste plaatsingswedstrijd in Didam. Onder de enthousiaste leiding van zijn trainer Max Koops komt Aron dit jaar voor het eerst uit in de talentendivisie.

De talentendivisie is deze leeftijdscategorie het hoogst haalbare niveau binnen het turnen. Ondanks de zenuwen turnde Aron een prachtige wedstrijd. Door op alle onderdelen de beste prestatie neer te zetten eindigde hij geheel overtuigend op een eerste plaats.

Op dezelfde dag kwamen de turnsters van de 5e en 6e divisie turnen dames in Ede in actie bij de eerste regionale plaatsingswedstrijd van het seizoen. Maar liefst 19 turnsters verschenen over de dag verdeeld op de wedstrijdvloer. Voor veel 6e divisie turnsters was het de eerste individuele wedstrijd. Junior H turnster Senne Ribbens turnde een foutloze wedstrijd en won het zilver. Anouk van Beek (pupil 2 D3) heeft op alle toestellen laten zien waar ze zo hard voor heeft getraind. Met bijna drie punten verschil won ze terecht de gouden medaille. Laura Vink (Jeugd 2 H) moest enkele vallen incasseren maar met hoge scores op de onderdelen sprong en balk eindigde ze knap op de 3e plaats!

6e divisie turnsters. Van links naar rechts:

Esmee-Rose Mulder, Fenne Scherrenburg, Irene Jansen, Dana de Vries, Noortje Dubbeldam, Iris Roseboom, Anouk van Beek, Hanneke van Schoonhoven, Senne Ribbens.

Pupil 1 D2 turnsters Mila Biesheuvel en Tessa Visch waren aan elkaar gewaagd. Helaas was het voor deze meiden niet mogelijk om een complete meerkamp van vier toestellen te turnen omdat er voor deze dag te weinig juryleden beschikbaar waren. Het onderdeel sprong kwam hierdoor te vervallen. Beide turnsters behaalden een totaal score van 38,100 punten. Ze eindigden daarmee op een gedeelde derde plaats.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden