DTS EDE Dames 1 winnen ook van BE Quick’28 Vr1 met 0-1

Vandaag stond wederom Be Quick’28 als tegenstander op het programma. Echter nu voor de competitie. De laatste onderlinge strijd was 3 weken geleden voor de KNVB Beker. Toen werd er met 3-1 gewonnen.

Dat het vandaag een andere wedstrijd zou worden was te verwachten. Be Quick’28 zakte in en liet DTS het spel maken. De eerste 25 minuten was er dan ook weinig te noteren. Totdat Gera op den Kelder met een geplaatst schot de lat raakte. De terugspringende bal werd vervolgens net over gekopt door Kirsten Koopmans. Aan de andere kant had Be Quick’28 vlak voor rust een mogelijkheid, echter de lob over keepster Renate Verhoeven was niet hoog genoeg en werd dan ook door haar gekeerd.

Na rust ging het tempo bij DTS omhoog en werd Be Quick verder in de verdediging gedrukt. Dit resulteerde in enkele kansen voor DTS. Echter bleef Be Quick’28 loeren op een kans in de omschakeling.

Willeke Pater kwam nog een keer alleen voor de keepster, maar zij pakte het schot. Tot in de 73e minuut Carolien Filippo Willeke Pater met een steekpass achter de verdediging vrij speelde. Haar voorzet werd door Sofie Houba in de verre hoek getikt 1-0.

Be Quick’28 moest nu haar verdedigende stelling verlaten wat de DTS aanvallers meer ruimte gaf.
Dit leverde meerdere kansen op maar de keepster van Be Quick’28 stond steeds in de weg.

De gastvrouwen begonnen nu een alles of niets spelletje en pompte de ballen zoveel mogelijk het strafschopgebied van DTS in. Dit resulteerde vlak voor tijd nog voor een hachelijk moment. Echter uit een corner werd er door een aanvalster van Be Quick geheel vrijstaand voorlangs gekopt.
Verdere kansen kregen beide elftallen niet en trok DTS de wedstrijd gedegen over de streep.

Tevens was het ook een heugelijke dag voor Anne Hendriks, na een blessureleed van ruim 14 maanden maakte zij in de 2e helft haar eerste minuten in het elftal.

Trainer Linda Helbling was uiteraard tevreden met de uitslag; ,, Soms moet je niet te lang napraten over een wedstrijd en zijn vooral de 3 punten belangrijk. We hebben veel balbezit gehad, maar de muur van Be Quick’28 stond goed, wij hadden daar moeite mee. Uiteindelijk pakken we op het juiste moment de voorsprong en die hadden we uit kunnen breiden, maar eerlijk is eerlijk, we hadden hem ook tegen kunnen krijgen. Uiteraard ben ik erg blij met de overwinning”’.

Opstelling: Renate Verhoeven, Nikki van Wijk (83e min. Seline van den Hoek), Gera op den Kelder, Marjolein Hoefsmit (59e min. Anne Hendriks), Danae Dekker, Sofie Houba, Kirsten Koopmans (59e min. Daphne van Kruistum), Joelle de Bondt, Anoek Blankespoor, Willeke Pater, Carolien Filippo.

Verslag: Peter van der Plas