Vrouwen van DTS winnen moeizaam duel

Foto: DTS Vrouwen 1

De vrouwen van DTS, die na 4 duels nog ongeslagen zijn, kregen afgelopen zaterdag de vrouwen van RVVH uit Ridderkerk op bezoek. DTS was zich vooraf bewust dat het geen eenvoudige wedstrijd ging worden. Dit mede door resultaten van eerdere onderlinge duels.

Na het klinken van het eerste fluitsignaal leken de vrouwen van DTS niet helemaal wakker. Duels werden niet gewonnen, er was weinig beweging en ook werden er niet veel kansen gecreëerd. Het was RVVH dat meer kansen kreeg, maar deze werden niet verzilverd. Een eerste helft waar weinig gebeurde en DTS vooral tegen zichzelf voetbalde moest snel vergeten worden. Met een 0-0 stand gingen de twee ploegen de rust in.

Mede door een aantal wissels in de rust, komt DTS iets scherper uit de kleedkamer. De eerste grote kans was dan ook voor DTS. Eveline Zech draait mooi weg en probeert het met een schot van afstand, maar deze belandt helaas op de lat. In de 64e minuut is het dan wel raak. Met wat geluk krijgt Kirsten Koopmans de bal in haar voeten en zij kon de bal in een leeg doel schuiven, 1-0. Mede dankzij de sterk spelende verdediging van DTS wordt RVVH ook niet meer gevaarlijk. Er gebeurt verder niet veel en na 90 minuten spelen fluit de scheidsrechter af.

Het was niet de beste wedstrijd, maar ook deze tellen en de 3 punten blijven in Ede. DTS staat nu op een gedeelde 1e plaats met Ter Leede. Volgende week treffen wij direct deze ploeg, en reizen wij af naar Sassenheim voor dit belangrijke duel.

Statistieken
Wedstrijd: DTS Ede – RVVH
Datum: 27-10-2018
Ronde: 5e speelronde Topklasse
Eindstand: 1-0 (0-0)

Doelpunten
1-0 Kirsten Koopmans ‘64

Kaarten
Gele kaart – Carolien Filippo ‘90

Opstelling DTS
Renate Verhoeven; Nikki van Wijk – Marjolein Hoefsmit – Danae Dekker; Gera op den Kelder – Anoek Blankespoor (Joëlle de Bondt) – Gera op den Kelder – Eveline Zech; Carolien Filippo; Sanne van Dijk (Sofie Houba) – Kirsten Koopmans (Seline van den Hoek)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden