DTS vrouwen door naar volgende bekerronde

Foto: DTS Facebook

Zaterdag werd de competitie onderbroken voor een wedstrijd om de KNVB beker. Mede-top-klasse Be Quick’28 was de tegenstander op sportpark Inschoten.

De Zwolse ploeg kwam het beste uit de startblokken en zette DTS onder druk. Maar de thuisploeg was vandaag heel effectief. Eén van de eerste uitbraken resulteerde in de 1-0. Sanne van Dijk stuurde Carolien Filippo diep. Laatstgenoemde schoot op goal, maar de Zwolse keepster keerde haar schot. Kirsten Koopmans, voor het eerst in de basis bij DTS na een knieblessure, stond op de goede plek en tikte haar eerste goal voor DTS binnen.

De ploeg die vorig jaar nog in de hoofdklasse uitkwam was minder gelukkig in de afronding. Dat was ook mede te danken aan het feit dat de Edese defensie, met onder meer Gera op den Kelder die ook weer voor het eerst een basisplek had na blessureleed, goed stond.
Toen in de 27e minuut Carolien Filippo knap de 2-0 scoorde door een geplaatst strak schot in de verre hoek, leek het geloof bij de bezoekers weg te zakken. DTS werd gevaarlijker en enkele minuten voor rust kwam de 3-0 ook nog op het scorebord te staan. De aanval werd vanaf linksachter opgebouwd en kwam via meerdere schijven bij Daphne van Kruistum op de rechterflank terecht. Zij gaf een dieptepass richting vijandelijk doel en Carolien Filippo kon nog net haar voet tegen de bal zetten voordat de keepster daarbij kon. Zo rolde de bal over de doellijn en scoorde Filippo haar tweede van de middag. Be Quick’28 gaf na rust nog wel even druk, maar de echte hoop op een resultaat leek vervlogen.

DTS speelde de wedstrijd rustig uit zonder nog echt gevaarlijk te worden. In de slotfase werd de ploeg toch nog wat slordig en daar profiteerden de bezoekers van. Brit Veldman scoorde in de 86e minuut de 3-1. Daarna was de Zwolse ploeg nog heel dichtbij de 3-2, maar sluitpost Jaimy Jansen bracht knap redding en voorkwam de aansluitingstreffer. Het bleef 3-1 en hierdoor is DTS verzekerd van een plekje in de volgende bekerronde. Maar eerst zal de ploeg zich weer gaan richten op de competitie. Aankomende zaterdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. RVVH uit Ridderkerk is dan de tegenstander. Om 15 uur zal worden afgetrapt op sportpark Inschoten.

Statistieken
Wedstrijd: DTS – Be Quick’28
Datum: 20 oktober 2018
Plaats: Ede

Eindstand: 3-1 (3-0)

Doelpunten
1-0 Kirsten Koopmans 9’
2-0 Carolien Filippo 27’
3-0 Carolien Filippo 39’
3-1 Brit Veldman 86’

Opstelling DTS
Jaimy Jansen;
Danae Dekker (Suze Thung 76’); Gera op den Kelder; Marjolein Hoefsmit; Seline van den Hoek (63’ Morena Blankestijn);

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden