Eerste wedstrijddag TweeVV in nieuwe Van der Knaap topsporthal

In de prachtige ruime Van der Knaaphal speelden veertien TweeVV-teams hun eerste thuiswedstrijden van het seizoen. En daaronder ook de beide selecties die er een vijfsetter van maakten. De vrouwen wonnen met 3-2 van Heyendaal 2, de mannen verloren met 2-3 van DVV.

Zowel de mannen als de vrouwen spelen dit seizoen in de promotieklasse.

De vrouwen zijn gepromoveerd en hebben hun eerste punten al binnengehaald door twee keer met 3-2 te winnen. Zaterdag waren de Nijmeegse studenten van Heyendaal de tegenstander in de eerste thuiswedstrijd, een jong team dat heel snel was in de verdediging en vooral in de eerste set sterk aanviel. TweeVV moest daar even aan wennen maar kwam in de tweede set meer aan het eigen spelletje toe. De teams waren aan elkaar gewaagd en na de stand van 2-2 in sets ging de beslissende vijfde set ruimschoots naar TweeVV want de tegenstander had geen antwoord meer op het gevarieerde spel van de Edesen.

Mannen

De mannen van TweeVV misten zaterdag Jurjen Landman en spelverdeler Martijn Drost maar ze hebben versterking gekregen van Jeroen Jagersma en Kevin van de Pol. Beiden zijn weer terug bij hun oude team. Ook terug van weggeweest – en hartelijk onthaald! – is trainer Wim Knap. Bij de mannen kende de thuiswedstrijd tegen DVV uit Druten een grillig verloop. Kevin nam het team meteen maar op sleeptouw met zijn sterke aanvallen en al snel stond TweeVV op een ruime voorsprong. Het zag ernaar uit dat het een simpele zege zou worden. Toen keerde het tij, TweeVV ging foutjes maken en de tegenstander kreeg meer grip op het spel. De eerste set ging toch nog verloren maar set twee en drie waren voor TweeVV. Set drie zelfs met een enorm verschil omdat zowel Kevin als John Bos met hun opslag en aanval het spel dicteerden.

Wisselvallig

In de vierde set leek DVV weer af te stevenen op de winst, ze kwamen zelfs met 12-21 voor te staan, maar TweeVV verhoogde de servicedruk en kroop dichterbij. Ze kwamen tot 21-23 maar daarna moesten de Edenaren toch nog de set aan de tegenstander laten. De beslissende vijfde set liet een tegenovergesteld beeld zien: TweeVV schoot uit de startblokken, verdedigde heel sterk, maar bij de stand van 13-8 haperde de machine. Elke aanval werd hard in het blok van DVV geslagen, ze kwamen er niet meer doorheen waarna de set met 13-15 verloren ging.