Zonnige derde Kelderman Inline Cup

Foto: Jelle van Beek

Ruim 30 deelnemers deden er afgelopen vrijdag mee aan de derde wedstrijd van de Kelderman Inline Cup. Sommige rijders waren pas een paar weken geleden begonnen met skeeleren en deden het verrassend goed op de zonnige skeelerbaan in Ede.

Bij de pupillen 1 won Isa Leroy alle afstanden. Isa reed voor het eerst onder de 12 seconden op de 100 meter. Sowieso werd er hard gereden op de 100 meter, mede door een beetje rugwind. Op de lange afstanden betekende dat echter wel dat er ook tegen de wind in gereden moest worden. Dat was best zwaar, maar alle rijders volbrachten de 300 of 700 meter in een mooie tijd.

De laatste afstand was een mini-marathon waarbij in elke categorie de jongens en de meisjes gelijktijdig mochten starten. Het werden mooie duels op de baan. De winnaars van de derde editie waren: Thijs van der Jagt (HP4), Ella Braam (DP3), Jesper Jacobs (HP3), Valerie van Dinther (DP2), Tijl de Vries (HP2), Isa Leroy (DP1), Niels Teunissen (HP1), Jasmijn Hiddink (Dames Kadetten), Karsten Scheer (Heren Kadetten) en Auke-Tjeerd (Open Klasse).

De Edese IJsvereniging organiseert deze lokale competitie om kinderen tot 20 jaar kennis te laten maken met de skeelersport. De volgende editie is in de Heideweek op dinsdag 21 augustus 2018.

Edese IJsvereniging

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden