Zes medailles voor DOK op het NK springen individueel

Foto: Jos Mulder

Op zaterdag 23 juni stond het NK turnen op het programma. Alle toppers van Nederland mochten hun krachten komen meten in Ahoy Rotterdam. Ook een heel aantal leden van de christelijke gymnastiekvereniging DOK hadden zich weten te plaatsen voor dit NK.

De Edese vereniging DOK blinkt uit in het springen en daarom hadden ook juist de springers een plaatsje weten te bemachtigen voor het NK.

Drie leden van de trampolinegroep mochten meedoen aan het NK: Serra Suurendonk, Jordi Tick en Gerlieke Schaap. Tijdens de voorwedstrijden wist Serra zich naar de finales te springen met een mooie, strakke oefening. Serra werd vijfde in deze finale. Wat een knappe prestatie.

Bij het NK springen individueel waren er maar liefst zes medailles voor DOK. DOK heeft zelfs twee Nederlands Kampioenen mee naar huis genomen: Martijn van de Kraats werd 1e op airtrack en Robbin Kruizinga werd 1e op pegasus. Wat een prestatie.

Er waren ook nog medailles voor: Manuela Speijers: 2e op minitrampoline, Robbin Kruizinga: 3e op minitrampoline, Eva van Wijngaarden: 3e op pegasus, Lodewijk Waanders: 3e op airtrack.

Ook de andere springers zaten boven in het klassement, top gedaan Fleur Mulder, Naomi Kats, Demi van Herwaarden, Finn Kramer, Fleur Bubbert, Shanti Bijzet en Wilbert Groeneveld

Trainers Nicole Oudsen, Arne Hennink en Doraleine Schaap zijn heel trots op hun pupillen. Ook DOK is trots, wat is het mooi om mee te mogen doen aan een NK waar ook de top van Nederland aan deelneemt.

Foto’s┬ávan de groep zijn van Jos Mulder en foto’s podium van Jojanneke van der Boom

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden