Céline van Heerikhuize op NK junioren

Foto: Jan van Heerikhuize / Climax

Céline van Heerikhuize uit Wekerom won zeer verrassend het brons bij de 800 meter op het NK atletiek voor junioren in Emmeloord.

Het supertalent van Climax hield zich als 13-jarige prima staande tussen haar concurrenten van 15 en 16 jaar. Bij haar eerste optreden op dit grote toneel liep ze met een tijd van 2:16.69 minuten maar liefst vijf seconden sneller dan haar eigen clubrecord.

C-junior Céline van Heerikhuize liep op vrijdag in de series al de derde tijd in het veld van B-junioren. In de finale op zaterdag zouden alle deelneemsters sneller lopen dan Célines oude persoonlijk record, dus er moest een tandje bij. Gelukkig is Céline op haar best wanneer anderen een stevig tempo inzetten. Zij eindigde als derde achter atletes uit Oss en Leiden.

Op de 400 meter had Climax in Emmeloord twee troeven in handen. A-junior Christel Heuseveldt ging met een snelle tijd van 58.00 seconden als vierde naar de finale, alwaar ze die tijd niet kon evenaren. Met een tijd van 58.54 seconden bleef ze een dikke seconde verwijderd van het podium. Bij de B-junioren moest Rozemarijn Snijders drie keer aan de bak. Op zaterdagmorgen werkte ze zich vrij eenvoudig door de series. Die middag liep ze veelbelovend naar de derde tijd in de halve finale met een tijd van 58.69 seconden. Op zondag kon Rozemarijn die snelle tijd niet evenaren: in de finale finishte ze als vijfde, ruim een seconde achter het brons.

Gert

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden