Ben van Oeveren wint halve marathon bij Groot Ginkelse Loop

Ben van Oeveren won zaterdag met een lange solo de halve marathon van de Groot Ginkelse Loop. De Climax-atleet was met een tijd van 1.19.05 uur bijna drie minuten sneller dan Wilfred Bruil, de winnaar van 2015 en 2016.

Ook op de 5km ging de overwinning ook naar een Climax-atleet: Joost de Kleuver.

De twintigste editie van de Groot Ginkelse Loop kende prima loop omstandigheden. Ruim 550 deelnemers stonden op zaterdag 16 juni aan de start bij de Groot Ginkelse Loop. Aanzienlijk meer dan bij de vorige editie. Organiserende atletiekvereniging Climax was uiteraard zeer content met deze ontwikkeling, maar ook over de uitstekende prestaties van haar leden. Zaterdag bleek het weer een evenement voor iedereen, voor mannen en vrouwen, voor wedstrijdlopers en recreanten, voor jong en oud. De jongste deelnemer was 9 jaar en de oudste 74 jaar.

De langste afstand, de halve marathon (21.1km), werd een overwinning voor Climax-atleet Ben van Oeveren. Hij finishte met bijna drie minuten voorsprong op Wilfred Bruil en Climax-teamgenoten Marijn Hulsegge en Harm Roseboom. Het familiefeestje was compleet toen ook Ben’s partner Marieke van Hunen als derde bij de vrouwen eindigde. De overwinning bij de vrouwen ging naar Monique Fibbe van De Gemzen uit Heerde. Climax-atlete Francis Naron werd fraai vierde. In de categorie Vrouwen 40+ won Jacqueline Kleingunnewiek van Nijmegen Atletiek. Bij de Mannen 40+ kwam Marco van Nek van Loopgroep PK na 1.21.25 uur als eerste over de streep en werd ook tweede in het overall klassement.

Compleet oranje podium

Op de 10.5km werd het podium bezet door Vincent Hardeman uit Ede, Leendert Jan de Wilde uit Utrecht en Gerben van der Jagt uit Ede. Climax-atleet Maarten Weij won bij de Mannen 40+. Bij de vrouwen was Daniëlle Haenen van Pallas’67 uit Wageningen het snelste. Bij de Vrouwen 40+ was het podium compleet oranje gekleurd, want de eerste drie plaatsen waren voor Climax-atleten. Isabella van Schothorst won voor Adrie Polack en Petra van Dijk. Ook op de 5km voor Vrouwen 40+ stonden enkel Climax-atleten op het podium. Sylvia Hootsen kwam zo’n 10 seconden voor Nelly Beerepoot over de finish, die in de eindsprint Yolanda van Baardwijk voor bleef.

De zege bij de Vrouwen ging op de 5km naar Janneke Schultink uit Nijmegen. Bij de Mannen won Climax-atleet Joost de Kleuver, voor ex-clubgenoot Ries van Zon en Marnix Breedveld van Pallas’67 uit Wageningen. Patrick Witte van Climax werd keurig vijfde. Rik Wolswinkel van Altis won in de categorie Mannen 40+. Hij finishte slechts negen seconden na Joost de Kleuver en werd daarmee tweede in het overall klassement.