Twee medailles voor DOK tijdens de finale

De christelijke gymnastiekvereniging DOK organiseerde dit weekeinde de finale van de 5e divisie in sporthal De Peppel te Ede. Ver reizen hoefde de club dus niet maar er waren wel veel vrijwilligers in touw voor de vereniging. Mooi om te zien dat de dag door deze vrijwilligers goed is verlopen.

Er hadden zich ook veel turnsters van DOK zich weten te plaatsen voor deze eindstrijd van het seizoen. De beste turnsters van dit seizoen kwamen dus naar Ede om hun wedstrijd te turnen.

Twee maal wist een DOK turnster een medaille te winnen en twee keer was dit een zilveren medaille. Bij de senioren was het zilver voor Marlou Kruizinga. Bij de pupillen 2 kreeg Sianna van Leeuwen het zilver omgehangen.

Op 5 honderdsten van het ere podium eindigde Eva van Wijngaarden als 4e bij de senioren. Corinda Jansen werd -ondanks een blessure en een val op balk – keurig 5e bij de pupillen1. Tessa van den Brink werd in dezelfde categorie netjes 12e van de 31. Bij de pupillen 2 eindigde Iris van den Bos ook op 5e plaats. De val van balk kostte helaas haar podiumplaats. Pip vand er Wal werd 18e in dezelfde groep. Bij de instappers werd Isa Smits 7e van de 32. Geweldig in zo’n groot deelnemersveld. Bij de junioren was er een 6e plaats voor Sharon van der Ziel een 7e plaats voor Shanti Bijzet en een 21e plaats voor Tessa van Loenen. Jade Onderstal had pech op balk, maar werd netjes 12e. Prachtige prestaties voor alle meiden op de finale. En dat in een sterk deelnemersveld!

Nu kan iedereen zich voorbereiden op de toestelfinales die nog komen.