Verslag NK Chrono race 2 Rick den Hartog

Foto: Ede.nieuws.nl

Bij deze weer een verslag van mijn raceweekend (NK Chrono race 2 Circuit Park Berghem).

Op vrijdag (koningsdag) begonnen de vrije trainingen en hebben we geprobeerd de juiste afstelling te vinden. Het was toen droog, maar we wisten dat het zondags zou gaan regenen, waardoor de afstelling dan weer compleet anders is.

Op zaterdag volgden er opnieuw een aantal vrije trainingen, de rijdersregistratie, de technische keuring en de rijdersbriefing. Aan het einde van de dag werd de kwalificatie verreden. Er deden 32 rijders mee en ik kwalificeerde me als 25e. Niet geheel tevreden, maar hopende dat het op zondag tijdens de races beter zou gaan.

Inderdaad begon het op de racedag te regenen, waardoor de vrije training moeizaam verliep. Ik heb namelijk nog erg weinig ervaring met deze kart in de regen. Regenrijden is toch weer een hele andere en tevens aparte manier van rijden. De eerste race was ook regenachtig, wat voor mij niet zo goed uitpakte. Ik finishte als 24e, inclusief een straf van 5 seconden voor een ingeklikte bumper. Dit kwam doordat een andere rijder ineens van links naar rechts over de baan ging en tegen mijn zij/voorkant aanreed. Ik mocht de finale dan ook als 24e starten en gelukkig waren de condities nu droog en was de baan ook al redelijk goed opgedroogd. Ik had een ontzettend goede eerste fase van de race, wist binnen een paar rondes van P24 naar P16 te rijden in dit ongelooflijk sterke veld. Helaas werd ik hierna hard op mijn achterwiel gereden door een andere coureur, verloor ik de controle over mijn kart en spinde naast de baan. Door het vele vuil op mijn banden had ik amper grip, had ik geen snelheid meer en moest ik genoegen nemen met een 26e plaats.

Ontzettend jammer, de snelheid zat er super goed in en daar kreeg ik naast de baan dan ook veel complimenten voor. Met dank aan Goedsign Racing, mijn sponsoren en mijn vader voor een mooi weekend. Op naar Eindhoven over 4 weken!

Foto’s Benschop Fotografie

Verslag

Rick den Hartog

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden