Marit van Beijnum wint 500 sprint

Foto: Jelle van Beek

Zaterdag werd in Haulerwijk de derde editie van de KNSB Baancompetitie gehouden, waar gestreden werd om tickets voor het NK Inline-skaten dat over een kleine maand in Heerde gehouden wordt. Marit van Beijnum stond voor de derde keer dit seizoen op het podium bij de korte afstanden.

Ze won overtuigend de 500 meter. Marit is aan een bijzonder sterk voorjaar bezig met goede resultaten. Het is al de derde wedstrijd op rij dat ze de 500 meter wint.

Ook de andere inline-skaters van de Edese IJsvereniging waren de 166 km naar het noorden gereden om deel te nemen aan deze landelijke KNSB competitie waar de beste rijders van Nederland in uitkomen.

Ondanks dat het in Haulerwijk koud was en er vele valpartijen waren, waren er goede uitslagen voor de Edese rijders. Jelle Stienstra deed het wederom uitstekend met een mooie finaleplaats waarmee hij in het eindklassement 7e werd. Zeer waarschijnlijk kwalificeert Jelle zich hiermee voor het NK. Jasmijn Hiddink (27e), Bauke van Beek (30e) en Chaim Boer (36e) moeten nog even afwachten of ze een uitnodiging krijgen voor het NK.

Jelle van Beek

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden