Podiumplaatsen in Purmerend voor Edese IJsvereniging

Foto Jelle van Beek
Foto: Ede.nieuws.nl

In het zonovergoten Purmerend werd afgelopen zaterdag de tweede KNSB baancompetitie gereden. Zes EIJV-rijders stonden er aan de start. Marit van Beijnum won het sprintklassement bij de dames en Jelle Stienstra deed goede zaken voor plaatsing voor het NK over een maand.

In het ochtendprogramma kwam de jeugd aan de start voor de 100 en 1000 meter en een puntenkoers. Jasmijn Hiddink werd met wat tegenwind 22e in 13.32, Bauke van Beek 30e in 12.59 en Jelle Stienstra 13e in 11.98. Op de 1000 meter was het heel erg spannend voor Jelle waarbij het leek alsof hij als eerste over de finish kwam. Na het bestuderen van de foto’s bleek zijn tegenstander Kayo Vos toch net iets eerder en mocht Jelle net niet door naar de finale. Daarin won Kayo overtuigend. Op de puntenkoers revancheerde Jelle zich met een geweldige 6e plaats. Dat was ook zijn plek in het eindklassement. Bij de dames kadetten werd Jasmijn 24e in het eindklassement. Bauke van Beek had te veel last van een valpartij en moest de wedstrijd staken na de 100 meter.

Winst sprintklassement Marit van Beijnum mocht in het middagprogramma starten en begon op de 100 meter met een 2e plaats en een mooie tijd van 11.91. Door een sterk optreden op de 1000 meter met een 7e plaats won ze het sprintklassement bij de dames. Op de puntenkoers eindigde ze als 6e. Met deze uitslagen plaatst ze zich rechtstreeks voor het NK dat half mei gereden wordt in Heerde. Bij de heren reden Chaim Boer en Michael den Draak Borm in de middenmoot mee met goede uitslagen op de 100 meter en de 1000 meter. Op de puntenkoers reed Chaim tactisch slim en pakte zo zijn punten mee voor het eindklassement waarin hij 36e werd.

Volgende week is de laatste landelijke baancompetitie waar rijders zich kunnen kwalificeren voor het NK dat op 10-12 mei gehouden wordt in Heerde.

Foto: Jelle van Beek

Edese IJsvereniging

 

 

 

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden