EIJV zevende op Stedentoernooi

EIJV
Foto: Ede.nieuws.nl

De Edese IJsvereniging deed afgelopen zaterdag mee aan het Stedentoernooi in Deventer. Het is de jaarlijkse afsluiting van het schaatsseizoen waarop veel ludieke afstanden worden gereden. De EIJV eindigde dit jaar op de zevende plaats.

Het toernooi begon ’s ochtends om 8.00 uur met de 500 meter waarop Jasmijn Hiddink een bronzen medaille behaalde. Daarna werd de mass start verreden. Bij de dames behaalde de voor de gelegenheid aan ons team toegevoegde Iris Willemsen, goud na een bijzonder close finish. Op de estafette deed de EIJV het uitstekend met een 4e plaats. Mede dankzij Jan Hein Verhoeff die als slotrijder nog meer dan een halve ronde goedmaakte. Andere onderdelen waren de teamsprint, vliegende ronde en de afvalkoers. Bij dit laatste onderdeel valt telkens de laatste rijder af totdat er een klein groepje overblijft dat mag sprinten voor de overwinning. Met een 7e plaats overall is de EIJV dik tevreden.

Snel ijs Heerenveen Corné van Dooren reed in Heerenveen een nieuw persoonlijk record op de 500 meter (48.02). Op de 1500 meter reed hij ruim 11 seconden sneller dan vorig jaar (2.33.64). Zondagavond reed Jasmijn Hiddink voor het eerst een 1500 meter (2.52.46), maar kwam hierbij helaas ten val terwijl ze onderweg was naar een goede eindtijd.

Edese IJsvereniging

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden