NK Goud voor biljarter Neuteboom

Foto: Ede.nieuws.nl

Gelrebiljarter Marten Neuteboom is zondag Nederlands Kampioen geworden in de spelsoort kader 38/2 3e klasse. In Biljartzaal Verploegen in Wijchen bleef hij zijn zeven medefinalisten ruim voor.

Neuteboom bereikte deze Nationale finale na een prima voorronde in Arnhem die hem recht verschafte op een gewestelijke finale. In Amsterdam bleek hij vorige maand de goede vorm al te hebben door daar ongeslagen kampioen te worden met een moyenne van 10.05 waarmee hij zich plaatste voor het NK.

Marten Neuteboom startte vrijdagavond bijzonder sterk met twee maal winst in respectievelijk 14 en 9 beurten voor de benodigde 150 caramboles. Daarbij scoorde hij, met 78, ook nog eens de hoogste serie van het toernooi.

Vervolgens ging het hem op de zaterdag ook prima voor de wind. Driemaal achtereen was hij te sterk voor zijn tegenstanders. Met 10 punten uit vijf wedstrijden en een moyenne van 13.46 begon hij zondag aan de beslissende partijen. Allereerst trof hij de nummer drie van de ranglijst Marcel v.d. Woude uit Leeuwarden. Daarin ging het wat moeizaam maar wist Neuteboom de partij toch te winnen. Nummer twee Jan Liebregts (Meijel) won ook nipt maar bleef op 2 punten achterstand en een lager moyenne waarmee Neuteboom toen al min of meer zeker was van de titel.

De slotpartij tegen Liebregts won hij vervolgens om met de maximale 14 punten en een eindmoyenne van 11.66 de hoogste eer binnen te halen.

Liebregts werd twee en Michael Wedema uit Waddinxveen derde beiden met 10 punten.

Frits Willemsen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden