Medailles voor DOK in Ede bij 2e Plaatsingswedstrijden rhönradturnen

Foto: DOK1

De christelijke gymnastiekvereniging DOK uit Ede had dit weekeinde de eer om een rhönradwedstrijd te mogen organiseren in sporthal de Reehorst in Ede. Na weken van voorbereiding was het op zaterdag 10-02-2018 dan zover. ’s Morgens om 8.30u moesten er eerst nog een paar raderen naar de Reehorst gebracht worden zodoende waren de Dokkers alweer vroeg op pad. Veel vrijwilligers waren er om ons door deze wedstrijd heen te helpen, zonder vrijwilligers geen wedstrijden. Om 9.00u begon iedereen zo’n beetje binnen te druppelen en rond 9.45u begon de eerste inturnronde.

Jonne en Majdouline waren de dames die voor DOK uitkwamen. Het inturnen ging goed zodat we met een opgewekt gevoel begonnen aan de rechtuitoefening. Jonne moest  al eerste en je zult altijd zien dat wat in het inturnen goed ging gaat bij de wedstrijd verkeerd. Dat overkwam Jonne ook. Maar met maar 1 fout had ze verder een hele nette en goede oefening. Majdouline turnde naar verwachting. We wisten van te voren dat zij haar oefening af moest breken en dat gebeurde ook. Toch is er grote bewondering voor haar doorzettingsvermogen. Spiralen ging bij beide dames heel goed. Sprong was het laatste onderdeel voor hen. Bij de prijsuitreiking bleek dat Jonne met haar oefeningen de zilveren medaille had gewonnen.

Vervolgens waren de dames van niveau 1 aan de beurt. Ook zij moesten beginnen met het inturnen en hun volgorde was ook rechtuit, spiralen en sprong. Gerdien, Naomi en Yara hadden hele goede rechtuitoefeningen. Helaas viel Marije met een dubbel knierolletje. De tweede wedstrijdronde was het spiralen. Ook dat ging goed en waren de cijfers hoger dan verwacht. Dan de derde ronde. Sprong. Je hebt 13 seconden de tijd om een goede sprong te laten zien en dat deden ze. Gerdien en Naomi met een mooie hoeksalto en Yara en Marije met een salto.

Wat bleek bij de prijsuitreiking? Naomi en Yara hadden een vermoeden dat ze beiden derde waren geworden maar helaas Naomi werd vierde met 0,10 verschil op Yara, die derde werd. Gerdien werd tweede en Marije die in een andere categorie valt werd zevende. We blijven goed doortrainen want de volgende wedstrijd voor alle niveaus is 10 maart.

Daarnaast wil DOK alle vrijwilligers van jong tot oud die meegeholpen hebben hartelijk bedanken.

Anja van Gemert

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden